Mindennél izgalmasabb nyár a Városmajorban

Több mint hetven produkcióval várja közel négy hónapon keresztül nézőit a Városmajori Szabadtéri Színpad.

Június elejétől szeptember közepéig több mint 70 programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza: különleges és látványos koncertek, ősbemutatók, zenés-és prózai előadások, gyerekprogramok, táncelőadás, operett, Színházi Szemle, hazai és nemzetközi filmvetítések. Minden korosztály és réteg megtalálja majd a kedvére valót a változatos és sokszínű programok között.

A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. Az idei évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, Bereczki Zoltán vagy Horgas Eszter, valamint olyan debütálók, mint az Erik Sumo Band, Kökény Attila vagy az Európa Kiadó. De színpadra lép még, többek között: Malek Andrea, a Müller Péter Sziámi AndFriends, a Söndörgő Sebestyén Mártával, Török Ádám és Barátai, a Benkó Dixieland Band és Tompos Kátya is.

Bernard Shaw: A szerelmesek házai

A zenei csemegék mellett továbbra is meghatározó szerep jut a magas művészi értéken kivitelezett, műfaji sokféleséget tartalmazó színházi előadásoknak a városmajori színpad eddig is jellemző gazdag és színes műsorkínálatában. A nagyszabású színházi produkciók sorát Chaplin 1931-ben forgatott megindító némafilmjének, a Nagyvárosi fények színpadi adaptációja nyitja meg június 2-án a Játékszín vendégjátékaként. A nyár folyamán számos vidéki és fővárosi színház, társulat vendégelőadása lesz látható, színvonalas és szórakoztató előadások érkeznek többek között a Játékszínből, a Radnóti Miklós Színházból, Rózsavölgyi Szalonból, székesfehérvári Vörösmarty Színházból, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból, az Orlai Produkciós Irodától, vagy éppen a TRIP hajóról. De érkezik a Győri Balett, a L’art pour l’art társulata és a tavalyi nagy sikerű Menopauza rendezőjének új előadása, az Anytigrisek is.

Cseh Tamás – Váróterem

A városmajori nyár a közönség és a szakma által is kedvelt színházi eseménye, a Városmajori Színházi Szemle idén augusztus 25. és szeptember 9. között kerül immár kilencedik alkalommal megrendezésre. Az idei Szemlét hat nem fővárosi színház hat elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabjai alkotják majd, melyeket egy szakmai csapat választott ki a vidéki és határon túli színházak kínálatából. A 2021-es szemle programjában szereplő előadásokat idén ugyanaz a négyfős zsűri kíséri figyelemmel, amelyik tavaly a járvány okán nem tudta működését beteljesíteni és amelynek a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója, Benkő Nóra mellett Ráckevei Anna színésznő, Máté Gábor, a Katona József Színház főigazgatója és Horváth János Antal dramaturg a tagjai.

Kaláka – Muzsikáló Madárház

Június 13. és július 31. között gyerekelőadások helyett inkább maradandó élményeket nyújtó, minőségi (Halász Judit, Alma együttes, Kaláka, Eszterlánc és Bíró Eszter) gyerekkoncertekkel, alacsony jegyárakkal várjuk a legkisebbeket is Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A tavalyi évad sikerére való tekintettel 2021-ben is folytatjuk a Kertmozis vetítéseket, kedd esténként újra elérhető közösségi élményként nagy sikerű hazai és nemzetközi filmeken szórakozhat a közönség. Júniustól augusztusig, 12 héten keresztül érdekfeszítő és elgondolkodtató alkotások elevenednek meg a városmajori mozivásznon. A Kertmozi kínálatában a következő filmek kerülnek vetítésre: Elvált nők klubja, Álom luxuskivitelben, Mamma Mia!, Truman Show, Amerikai szépség, Zöld könyv – Útmutató az élethez, Eszeveszett mesék, Becstelen Brigantyk, Lajkó – Cigány az űrben, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Drakulics elvtárs és Hab.

Új színfoltként pedig kulturális fesztiválélményt kínálunk, idén vendégül láthatjuk a Margó Irodalmi Fesztivált is, ami egy olyan rangos esemény, ahol többek között Spiró György, Barna Imre, Fábián Janka, Závada Péter, Beregi Tamás, Finy Petra, Hartay Csaba, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre, Varró Dániel mutatja be új kötetét, és az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoznak az idei Libri irodalmi díjasok is, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián.

További információk: https://varosmajoriszinpad.hu/