Tolvaly Ferenc regénye szeptember 4-én jön

A legmélyebb válságból is van kiút – üzeni a regény főhőse, aki a pandémia alatt járta meg a Camino Ignacianót, vagyis Szent Ignác útját.

Az El Camino – Az út írója húsz évvel a Szent Jakab-út után ismét elindul, hogy megértse az elmúlt két évtized lélektörténéseit és kihívásait. A baszkföldi Loyolából a katalóniai Manresáig vezető hatszáznegyven kilométeres utat választja, amelyen ötszáz évvel ezelőtt Loyolai Szent Ignác, a világ legnagyobb létszámú szerzetesrendjének alapítója megtért. A még kevesek által ismert spanyolországi zarándokúton egy lelki vezető tárja fel a szerzőnek és három zarándoktársának az új élet reményét. A regénybeli utazás során, úgy tűnik, a lelki vezető Szent Ignác időtlen személyiségét ölti magára, és így lelki fejlődésének egykori tapasztalatait is megosztja.

A teremtett és az épített környezet képeit az olvasó QR-kódok segítségével tekintheti meg, és így még inkább útitársa lehet a zarándokoknak.

Az El Camino – Húsz év múlva, Szent Ignác útja alapján készült forgatókönyvből az író 2020 nyarán, a pandémia alatt Spanyolországban forgatta a Szent Ignác útja című filmjét, amit a könyv megjelenésével egy időben vetítenek a hazai mozikban.

Az NFI által támogatott film zártkörű szakmai bemutatóját június 19-én Rómában tartották, a hazai közönség előtt a Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatkozott be. A Szent Ignác útja – Camino Ignaciano meghívást kapott a magyar filmek Los Angeles-i fesztiváljára, de a jezsuiták jubileumi évének legnagyobb ünnepén, Szent Ignác halálának július 31-ei évfordulóján a spanyolországi Manresában és Budapesten is zártkörű vetítéseken mutatják be.

A Szent Ignác útja hazai díszbemutatójára a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én, az Ars Sacra Fesztiválon kerül sor – az érdeklődők két nyelven, 17 órától magyarul, 19 órától angolul nézhetik meg a filmet az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az El Camino – Húsz év múlva, Szent Ignác útja című könyv bemutatójára ugyanezen a napon kerül sor.

A regény előrendelhető a Kortárs Kiadó honlapján keresztül.
https://kortarskiado.hu/konyv/el-camino-husz-ev-mulva

Advertisement