sPORT

A Bayern München és a Juventus még gólt sem kapott a BL-ben

Ezen a héten a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójából összesen nyolc mérkőzés kerül élőben a magyar képernyőkre. A legutóbbi döntős Manchester City Belgiumban lép pályára, míg Amszterdamban a két-két győzelemmel rendelkező Ajax és a Borussia Dortmund csap össze szintén kedden.

Bár a Manchester City az angol bajnokságban a BL-döntő visszavágóján egy góllal nyert a Chelsea otthonában, Pep Guardiola csapata szeptember végén a BL-ben két góllal kikapott Párizsban. A PSG második találatát Lionel Messi jegyezte. Azóta a ManCity 2-2-es döntetlent játszott Liverpoolban, majd a hétvégén ismét hazai pályán 2-0-ra nyert a Burnley ellen. Bernardo Silva után Kevin De Bruyne is bevette a vendégek kapuját.

Manchester City - Burnley; Fotó: Alex Livesey/Getty Images

 

A Club Brugge az első körben hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a PSG-vel, majd óriási meglepetésre a belgák 2-1-re nyertek Lipcsében. Az RB Leipzig hiába szerzett egy korai gólt, a Brugge Hans Vanaken révén a 22. percben egyenlített, majd a 41. percben Mats Rits a győztes találatot is megszerezte. Rajtuk kívül még két belga játékos volt a Club Brugge keretében, a fiatal gólvágó Charles De Ketelaere és a kapuba a veterán Simon Mignolet.

A belga és az angol csapat először játszik egymás ellen, a mérkőzést kedden a Sport 1 tűzte műsorára.

A csoport rangadóját természetesen Párizsban vívják

A PSG látja vendégül az RB Leipzig csapatát. A két vereséggel sereghajtó lipcseieknek kötelező lenne legalább egy pontot szerezniük, bár őszintén szólva azzal sem sokra mennének Gulácsiék. A franciák odahaza tíz forduló után mindössze három pontot veszítettek el a Ligue 1-ben, a PSG 9 ponttal vezet a Lens előtt.

Bár péntek este az Angers megszerezte a vezetést Párizsban, Danilo Pereira és Kylian Mbappé révén fordított a PSG. Az RB Leipzig szombaton 1-1-es döntetlent ért el Freiburgban.

A francia és a német gárda tavaly háromszor játszott egymás ellen a Bajnokok Ligájában. Augusztus 18-án az előző szezon lisszaboni elődöntőjében a PSG nyert 3-0-ra, majd ősszel Lipcsében a hazaiak nyertek 2-1-re, míg a párizsi visszavágón Neymar egyetlen büntetőjével dőlt el a párharc.

Talán a keddi legnagyobb, legélesebb összecsapás Maridban várható, ahol az Atlético látja vendégül a Liverpoolt. A spanyolok legutóbb 2-1-re nyerek az AC Milan vendégeként, a mindent eldöntő tizenegyest Luis Suárez értékesítettte, majd a bajnokságban az Atlético Madrid 2-0-ra nyert az FC Barcelona ellen.

A Liverpool a BL-ben győzött az FC Porto és az AC Milan ellen is, az angolok tétmérkőzésen utoljára éppen Madridban kaptak ki. A Bajnokok Ligájában a Real Madrid április 6-án 3-1-re nyert az LFC ellen.

Az Atlético Madrid és a Liverpool 2010-ben az Európa Liga elődöntőjében játszott egymás ellen

Madridban Diego Forlán egyetlen góljával nyertek a hazaiak, majd a liverpooli visszavágón Alberto Aquilani első félidő végén szerzett találata után nem született gól a második játékrészben, így hosszabbításra került sor. A kétszer 15 perces ráadásban Yossi Banayoun gólja összesítésben előnyhöz juttatta a Liverpoolt, ám ismét érkezett Diego Forlán, aki “csak” szépíteni tudott, ám az uruguay-i 103. percben szerzett találata az Atlético Madrid továbbjutását jelentette. (Akkor még érvényben volt az idegenben szerzett gól nagyobb értéke)

A két csapat a Bajnokok Ligája 2019/2020-as kiírásában a nyolcaddöntőben futott össze egymással, az Atlético Madrid kettős győzelemmel jutott tovább. Marcos Llorente Liverpoolban szerzett két gólt és adott egy gólpasszt Moratának, míg a Wanda Metropolitanóban Saúl szerezte az egyetlen találatot.

Szerdán a Barcelona-Dinamo Kijev találkozó nyitja a sort a Sport 2 képernyőjén

A katalánok Lionel Messi távozása óta felültek a hullámvasútra, legutóbb a BL-ben 3-0-ra kaptak ki a Benficától, majd a La Ligában kétgólos vereséget szenvedtek az Atlético Madrid otthonában. Vasárnap késő este a Valencia José Gayá révén vezetéshez jutott a Nou Campban, ám a Barcelona még az első félidőben fordítani tudott, majd Philippe Coutinho állította be a 3-1-es végeredményt. A brazil középpályás legutóbb tavaly novemberben az Osasuna ellen volt eredményes.

Benfica v FC Barcelona; Fotó: Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images

 

Az ukránok még nem szereztek gólt a BL idei kiírásában, a Dinamo Kijev 0-0-ás döntetlent játszott a Benficával, majd 5-0-ra kikapott Münchenben. Odahaza 0-0-ás döntetlent játszottak a szintén BL-résztvevő Shaktar Donyeckkel, majd a hétvégén Mircea Lucescu csapata 4-1-re nyert Lvovban.

A Bajnokok Ligájában a Barcelona eddig négyszer győzte le a Dinamo Kijevet.

A csoport rangadójára este kerül sor Lisszabonban és a Sport 2 képernyőjén. A Benfica a Kijevben elért 0-0-ás döntetlen után kiütötte Barcelonát, míg a Bayern München nyert Barcelonában és a Dinamo Kijev ellen is. A bajorok a Juventushoz hasonlóan nem kaptak gólt az első két fordulóban.

Igaz volt közben egy kisiklás, ugyanis október 3-án az Eintracht Frankfurt 2-1-re nyert Münchenben, ugyanezen a napon a Benfica is hazai pályán kapott ki a Portimonensétől.

A német és a portugál csapat 2016 tavaszán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott először egymás ellen. Münchenben Arturo Vidal egyetlen góljával nyertek a bajorok, míg Lisszabonban 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó. Két évvel később őszi csoportmérkőzéseken a Bayern München nyert odahaza és idegenben is.

A szintén kapott gól nélkül százszázalékos Juventus Szentpétervárra látogat. Massimiliano Allegri csapata 3-0-ra nyert Malmőben majd egy góllal legyőzte a BL-címvédő Chelsea-t is. A Torino elleni városi derby-n Manuel Locatelli, míg az AS Roma ellen Moise Kean szerzett győztes gólt. A Chelsea ellen Federico Chiesa volt eredményes. Ez azt jelenti, hogy a Juventus zsinórban három mérkőzésen nem kapott gólt, utoljára Antonio Candreva tudta bevenni Mattia Perin kapuját.

Ám Wojciech Szczęsny 311 perce nem kapott gólt a Juventus kapujában. Utoljára a 19 éves Janis Antiste, a Spezia francia csatára vette be a lengyel kapuját.

Bajnokok Ligája, forduló:

Október 19., kedd

18:45, Club Brugge – Manchester City (Sport 1)
18:45, Besiktas – Sporting CP
21:00, Paris Saint-Germain – RB Leipzig (M4 Sport)
21:00, Atlético Madrid – Liverpool (Sport 1)
21:00, FC Porto – AC Milan
21:00, Ajax Amsterdam – Borussia Dortmund
21:00, Shaktar Donyeck – Real Madrid (Sport 2)
21:00, Internazionale – Sheriff Tiraszpol

Október 20., szerda

18:45, FC Barcelona – Dinamo Kijev (Sport 2)
18:45, Red Bull Salzburg – Wolfsburg
21:00, Benfica – Bayern München (Sport 1)
21:00, Young Boys – Villarreal
21:00, Manchester United – Atalanta (M4 Sport)
21:00, Lille OSC – Sevilla
21:00, Chelsea – Malmö FF
21:00, Zenit Szentpétervár – Juventus (Sport 2)