sPORT

A Real Madrid a spanyol szuperkupa győztese

Speciális labdarúgó hétvége van mögöttünk. Sohasem volt olyan nap a spanyol labdarúgás történetében, hogy ugyanazon napon rendezzenek bajnoki és kupamérkőzést, valamint a Szuperkupa döntőjét is.

Ez utóbbit ráadásul Szaúd-Arábában rendezték meg, ahol egy négy csapatos minitornán dőlt el a Supercopa de España sorsa. Ráadásul az egyik ágon egy El Clásicót rendeztek meg Rijádban, ahol a Real Madrid kétszer vezetett, ám az FC Barcelona mindkétszer kiegyenlített. A katalánoknál az első gól szerzőjét Luuk de Jongot váltó Ansu Fati szerezte meg a Barca második találatát.

Fotó: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

 

A hosszabbításban azonban a Luka Modricot váltó Federico Valverde szerzett győztes találatot a Barcelona ellen. A másik elődöntőben a második játékrész derekán João Félix juttatta vezetéshez az Atlético Madridot, ám az Athletic Bilbao negyedórával később mindössze négy percen belül fordítani tudott.

Yeray egyenlítése után ezen a találkozón is egy csere, a mindössze 19 éves Nico Williams szerzett győztes gólt. Williams tíz nappal korábban a kupában (Copa del Rey) a Mancha Real otthonában duplázott.

A Szuperkupa vasárnapi fináléjában a Real Madrid a 38. percben szerzett vezetést, Rodrygo rmekül tálalt Luka Modric elé, aki 16 méterről, droppból tekert a bal felső sarokba (0-1).

Luka Modric; Fotó: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

 

Az 52. percben egy videózás után megítélt kezezés után jutott büntetőhöz a Real Madrid. A tizenegyest Karim Benzema értékesítette (0-2).

A hajrában a bilbaóiak is tizenegyeshez jutottak, a kezező Éder Militaót ki is állította a játékvezető. Raúl Garcia állt a labda mögé, ám a középre tartó lövést Courtois kivédte.

A Real Madrid 12. alkalommal nyerte meg a Szuperkupát, és már csak eggyel van elmaradva a Barcelonától.

A spanyol bajnokságban (La Liga) az Elche Lucas Boyé találatával nyert a Villarreal ellen. A spanyol kupában (Copa del Rey) a Valencia Marcos André találatávl nyert Mallorcán a Atlético Belares ellen. A Real Betis hazai pályán fordított a Sevilla ellen, a győztes gólt Sergio Canales szerezte.

Jack Harrison mesterhármasa

Angliában a szombati rangadón a Manchester City Kevin de Bruyne góljával győzött a BL-győztes Chelsea ellen. A ManCity szeptember 25-én Gabriel Jesus találatával nyert a Stamford Bridge-en. A City így már 13 ponttal vezet a bajnokságban harmadik Chelsea előtt.

Birminghamben a Manchester United Bruno Fernandes duplájával jutott vezetéshez, ám az Aston Villa a 20 éves Jacob Ramsey szépítése után a csereként beállt Philippe Coutinho révén egyenlített ki.

Vasárnap a Liverpool 3-0-ra nyert a Brentford FC ellen és ezzel két ponttal megelőzte a korábbi második Chelsea-t.

A Manchester City – Liverpool összecsapásra a Premier League 32. fordulójában, április 9-én kerül sor. Ősszel az Anfield Roadon 2-2-es döntetlent játszottak egymás ellen a felek.

Fotó: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

 

Londonban a West Ham United látta vendégül a Leeds Unitedet. A vendégek kezdtek jobban, és Jack Harrison révén már a tizedik percben előnybe kerültek. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre: a hétközi, Norwich elleni meccsen duplázó Jarrod Bowen a 34. minutumban 1-1-re módosította az állást. Ez sem tartott viszont sokáig, hiszen három perccel később – újfent Harrison jóvoltából – ismét a látogatók vezettek.

A szünet után nem sokkal Pablo Fornals másodszor is döntetlenre alakította az eredményt, de a 60. percben megint jött Harrison, és harmadik góljával harmadszor is a Leeds alakulatát ültette nyeregbe.

Szoboszlai Dominik három-négy hetet is kihagyhat

Sajtóértesülések szerint akár egy hónap kihagyás is várhat Szoboszlai Dominikra, az RB Leipzig magyar válogatott futballistájára.

Szoboszlai Dominik; Fotó: Boris Streubel/Getty Images

 

A lipcsei RBLive honlap beszámolója szerint a 21 éves középpályásnak, aki szombaton a Stuttgart otthonában aratott 2-0-s bajnoki győzelmet megelőző bemelegítés során sérült meg, egy izomrost szakadt el a combjában, ami miatt három-négy hétig harcképtelen lesz.

A klub egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a játékos állapotával kapcsolatban.

Szoboszlai Dominik menedzsmentje arról tájékoztatta a közmédiát, hogy egyelőre ezek csak sajtóhírek, a játékosra hétfőn MRI-vizsgálat vár, ennek az eredménye dönt majd arról, mennyit kell kihagynia.

A Leipzig Gulácsi Péter bravúrjainak is köszönhetően a találkozón megszerezte idénybeli első idegenbeli győzelmét, amely ráadásul a klub történetének 300. sikere volt tétmérkőzéseken.

A Bayern München 4-0-ra nyert Kölnben, Robert Lewandowski mesterhármasnal zárta a találkozót. A lengyel csatán ebben a szezonban már 23 bajnoki találatot számlál. Lewandowski a Bundesligában legutóbb a Hertha Berlin ellen szerzett három gólt tavaly augusztus 28-án.

A Bayern München továbbra is hat ponttal vezet a Borussia Dortmund előtt. A két gárda a bajnokság 31. fordulójában, április 23-án játszik egymás ellen.

A BVB utoljára nyolc évvel ezelőtt, még Jürgen Kopp vezetésével tudott nyerni az Allianz Arénában az akkor még Pep Guardiola vezette bajorok ellen.

Bergamóban zárult le az Inter győzelmi sorozata

Az Atalanta és az Internazionale gól nélküli döntetlent játszott egymással a Serie A 22. fordulójában.

A milánói városi derbin elért 1-1-es döntetlen után hatalmas menetelésbe kezdett az Inter, amely sorozatban nyolc bajnokit nyert meg. A listavezetőre vasárnap este viszont kemény feladat várt az Atalanta ellen.

Bergamóban le is zárult a milánóiak nagy sorozata, a rangadót inkább a küzdelem jellemezte, semmint a szép játék.

Az Inter előnye így két pont a Milannal szemben, de a hétfőn pályára lépő rivális a Spezia legyőzésével megelőzheti Handanovicékat.

Sérgio Oliveira tizenegyesével tartotta otthon a Roma a három pontot a Cagliari ellen.

Serie A, 22. forduló

Január 17., hétfő:

18:30, Bologna – Napoli
18:30, AC Milan – Spezia (Sport1)
20:45, Fiorentina – Genoa (Sport1)