sPORT

Messi hetedszer is!

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin labdarúgója tovább javította saját rekordját, miután hetedszer nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

Forrás: Aurelien Meunier/Getty Images

 

Korábban már latolgattuk a a FIFA Év játékosa-díjra esélyesek sorát. Én továbbra is Jorginho mellett teszem le a voksot, miközben persze Lionel Messi is nyert egy Copa Americát az argentin válogatottal, de lássuk be klubszinten a leggyengébb szezpnját produkálta.

A brazil-olasz Jorginho idén a Chelsea-vel megnyerte a Bajnokok Ligáját és az olasz válogatottal az Európa-bajnokságot is, az Aranylabda voksoláson ő csak a harmadik helyen végzett a Bayern München lengyel csatára Robert Lewandowski mögött.

Lionel Messi 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 és 2019 után kapta meg újra a futballvilág egyik legrangosabb egyéni díját. Arról korábban írtunk, hogy hat éven keresztül a FIFA és a France Football közös díjat osztott ki, majd 2016 után ismét szétvált a két szavazás.

Forrás: Aurelien Meunier/Getty Images

 

A FIFA-Ballon d’Or díjkiosztáson négyszer (2010-12, 2015) nyert Messi és kétszer Cristiano Ronaldo (2013, 2014).

A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, az ugyancsak harmadszor kiosztott Kopa-trófeát - amelyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak - a 19 éves spanyol Pedri vehette át.

A másodszor odaítélt, legjobb kapusnak járó Jasin-díjat az olasz válogatottal Európa-bajnok, a Paris Saint-Germaint erősítő Gianluigi Donnarumma érdemelte ki.

A harmadik alkalommal odaítélt női Aranylabdát a spanyol Alexia Putellas kapta: az FC Barcelona 27 éves középpályása idén triplázott, ugyanis hazája bajnoksága és kupasorozata mellett a Bajnokok Ligájában is végső győzelemre vezette csapatát.

A France Football Ballon d'Or szavazás végeredménye

1. Lionel Messi (argentin, Paris Saint-Germain)
2. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)
3. Jorginho (olasz, Chelsea)
4. Karim Benzema (francia, Real Madrid)
5. N'Golo Kanté (francia, Chelsea)
6. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United)
7. Mohamed Salah (egyiptomi, Liverpool FC)
8. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City)
9. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain)
10. Gianluigi Donnarumma (olasz, Paris Saint-Germain)