sPORT

Milák Kristóf edzője sem tudja, mit hoz a folytatás

“Nem fél senkitől” – nyilatkozta Selmeci Attila úszóedző a DIGI Sport híradójának olimpiai arany- és ezüstérmes tanítványáról, Milák Kristófról.

Hogy nincs az úszóban félelem, az látszott is Tokióban, hiszen a 200 pillangón megnyert arany után felvette a versenyt Caeleb Dressellel is 100 méteren, Selmeci pedig elárulta, Milák mitől is ennyire jó úszó.

“Remek alkattal rendelkezik, könnyű a fajsúlya, hosszúak a végtagjai. Ragyogóan lebeg a vízen, és ehhez párosul egy hihetetlen jó ritmusérzék, ami a pillangóúszásban döntő. Az ő technikája – én úgy érzem – a világon az egyik legeredményesebb, emellett van egy fantasztikusan jó keringése. Elbírja a második százat, sőt a világon a legjobb második százat ő tudja produkálni”

– nyilatkozta Selmeci Attila a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Milák Kristóf; Fotó: Al Bello/Getty Images

 

Az olimpia – a pandémiás helyzet miatt – ezzel együtt sem volt könnyű Milákék számára.

“Óriási nehézségek mutatkoztak. Elsősorban a bezártság, a mindennapos tesztelés miatt, nem mehettünk sehová. A versenyzőket ez borzasztóan megviselte, akik pedig nem tudtak ehhez alkalmazkodni, azoknak bizony a teljesítményük bánta.”

A nagy egyéniségekkel olykor nehéz szót érteni, ehhez pedig a remek pedagógiai érzék mellé nagy segítség, ha komoly csapat dolgozik a háttérben.

“Gondolok elsősorban a sportpszichológusra, aki segítette a munkánkat. Gondolok arra, hogy amikor bizonyos vitás kérdések voltak, akkor Sós Csaba szövetségi kapitánynak számíthattunk a segítségére, sok mindenben segített, ő nagyon közel áll a Kristófhoz. De mondhatom a Honvéd elnökét, dr. Gergely Istvánt vagy az úszószövetség elnökét, Wladár Sándort is.”

Az edző és a tanítvány közös folytatásáról még nem született döntés. Selmeci bizonyos feltétek mellett folytatná, de a végső döntés Miláké.

“Most ugye pihen Kristóf is, ez a legfontosabb. Nyilván sok minden megfordul a fejében, sok tanácsadója van, jó akaró emberek, akik neki a legjobbat szeretnék. Hagyni kell, hogy érlelődjön benne a gondolat, mit szeretne igazából.”

Ha pedig Milák Kristóf kipihente magát, szeptemberben biztosan megszületik a döntés.

(DIGI Sport / Sport 24)

Milák Kristóf olimpiai bajnok 200 méter pillangón

Dressel kontra Milák: 23 századmásodperc különbség