sPORT

Salim Kamilah megnyerte a kadet Európa-bajnokságot

Lehengerlő versenyzéssel nyerte meg az észt fővárosban, Tallinnban rendezett tekvondó kadet Európa-bajnokságot Salim Kamilah. A magyar lány minden mérkőzését pontkülönbséggel nyerte, volt, ahol három perc alatt közel hatvan pontnyi vezetésre tett szert.

Magyar ponttal indult a negyeddöntő (3-0), de az orosz Dijana Iszajeva fordítani tudott (3-4). Innentől Salim Kamilah átvette az irányítást, az első szünetre 12-6-os vezetéssel mehetett pihenni.

A második menetben a magyar lány fél perc alatt tizenkét pontot szorgoskodott össze, Iszajeva csak intéspontnak örülhetett, miközben a kettejük közötti távolság folyamatosan nőtt. Harmadik felvonásra nem is volt szükség, mivel kialakult a húszpontos különbség kettejük között.

Salim Kamilah; Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

 

Az elődöntőben Zahra Isayeva ellen már első másodpercben 3-0-ra vezetett Salim Kamilah, majd másfél perccel később 45-4-es (!) vezetéssel mehetett szünetre. Így nem volt vitás, harmadik felvonásra nem is lesz szükség, csupán a különbség volt kérdéses, ami végül majdnem 60 pontra nőtt.

A döntőben ellenállhatatlanul kezdett a magyar lány, a hellén Eleni Psarogianni fél perc után 11-0-ás hátrányban volt. Mikor egy perc telt el a mérkőzésből, már 14-0 állt az eredményjelzőn. A látványos támadásokat nem tudta kivédeni Psarogianni, így az első szünet idején 20-1 volt Kamilah előnye.

Az olimpiai ötödik Salim Omar húga a második menetben sem vett vissza a tempóból és tovább növelte az előnyét, a görög lánynak nem volt esélye a győzelemre…

A második menet végére kialakult, minimum húszpontos különbség azt jelentette, közel két évvel a gyermek Eb-n aratott diadala után a kadetek kontinenstornáját is megnyerte Salim Kamilah.