5 film, amit mindenképp látnod kell januárban a Netflixen

A Nagymenők és a Csupasz pisztoly 33 1/3 mellett megnézhetjük Mundruczó Kornél 2020-as drámáját is, amelyben nem kisebb hollywoodi sztár a főszereplő, mint Shia LaBeouf.

Új év, új hónap, új tartalmak a Netflixen! Sajnos más országokkal ellentétben mi, magyarok nem kaptuk meg a streaming platform hazai kínálatában sem A téglát, sem a Csupasz pisztoly-trilógia első részét, sem a Penguin Bloomot, sem A sárkány közbelépet... De azért szerencsére így is bőven lesz miből válogatnunk januárban. Íme a legjobb öt film:

1. Pieces of a Woman (2020)

Kezdjük a sort hazánkfia, Mundruczó Kornél kanadai drámaként jegyzett tavalyi filmjével, amelyben olyan nagy nevű sztárok játszanak, mint Vanessa Kirby, Molly Parker és Shia LaBeouf. A történet főszereplője egy olyan nő, aki a tragikusan végződő otthonszülése után érzelmi válságba kerül, és gyászában teljesen elszigetelődik a férjétől és a családjától.

 

2. Superbad - avagy miért ciki a szex?

A legtöbb, mondhatni mindegyik középiskolás srác gondolata a szex körül forog. Így van ezzel Evan (Michael Cera) és Seth (Jonah Hill) is, az elmúlt négy esztendőt egymás társaságában és - gondolatban - szebbnél szebb, szexis csajokkal töltötték. Az ábrándozásnak azonban a suli befejezésével hamarosan vége szakad. Ráadásul kénytelenek szembenézni a szomorú ténnyel, szűzen fejezik be az évet. A váratlan bulimeghívás talán az utolsó lehetőség a két lúzer számára, hogy elveszítse azt, amije van. Evan és Seth mindent el is követ annak érdekében, hogy ez így legyen.

 

3. Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet

A nyugdíjas életet nem Drebin hadnagynak (Leslie Nielsen) találták ki. Ráadásul nincs nyugta, a felesége, Jane (Priscilla Presley) gyereket szeretne, a régi kollégái meg állandóan munkával zaklatják. Vérbeli zsaru lévén Drebin képtelen ellenállni a kísértésnek. Különösen, amikor megtudja, hogy egy nehézfiú bombamerényletet készül végrehajtani a filmvilág ünnepén, az Oscar-díjátadó gálán. A titkos akció keretében Drebint rosszfiúnak álcázzák, és bevonul a börtönbe, ahol a híres gengszter, Rocco (Fred Ward) cellatársa lesz. Feladata, hogy a bizalmába férkőzzön, és minél többet megtudjon a fickó legújabb tervéről.

 

4. Nagymenők (1990)

A félig ír, félig szicíliai származású Henryt (Ray Liotta) könnyen elcsábítja a gengszterek világa, és egy napon ő is a környék köztiszteletben álló, Jimmy Conway nevű maffiózójának (Robert De Niro) szolgálatába áll. Ugyanekkor csatlakozik a csapathoz a Henryvel nagyjából azonos korú, így még könnyen befolyásolható Tommy DeVito (Joe Pesci), akivel a bajtársiasság jegyében és a nagymenők árnyékában gyorsan beletanulnak a szakmába. Az újdonsült gengszterek gyorsan profikká válnak, és hozzászoknak a vérrel áztatott, ám annál fényesebben csillogó gazdagsághoz. Egy napon azonban Henryt válaszút elé állítja az alvilágért folytatott halálos küzdelem; az örökös erőszak és az állandó menekülés pedig végleg elválasztja őt a családjától.

 

5. Halálos harcmező (2021)

Január 15-től itthon is elérhető lesz a Marvel-szuperhősfilmekkel világhírűvé vált Anthony Mackie új sci-fije, a Halálos harcmező. Az izgalmas történet a közeli jövőben játszódik, ahol egy drónpilótát egyenesen a háborús övezetbe küldenek, ahol együtt kell dolgoznia egy titokzatos robotkatonával, hogy megállítsanak egy atomtámadást.

(via Indiewire)