TOP10 BRAND
1
BLIKK 926 840 RU
2
INDEX 909 908 RU
3
IDOKEP 901 680 RU
4
24 798 728 RU
5
ORIGO 786 352 RU
6
PORTFOLIO 631 176 RU
7
TELEX 554 336 RU
8
NLC 531 692 RU
9
RIPOST 515 848 RU
10
BORSONLINE 503 472 RU
1
BLIKK 926 840 RU
2
INDEX 909 908 RU
3
IDOKEP 901 680 RU
4
24 798 728 RU
5
ORIGO 786 352 RU
6
PORTFOLIO 631 176 RU
7
TELEX 554 336 RU
8
NLC 531 692 RU
9
RIPOST 515 848 RU
10
BORSONLINE 503 472 RU

5 izgalmas film, amit kötelező látnod a Netflixen!

Mel Gibson goromba Mikulást játszik, Michael Bay koronavírusos Rómea és Júlia-történet fölött bábáskodott, de Johnny Depp és a lánya, Liliy-Rose Depp is egy-egy markáns filmmel képviselteti magát az egyre népszerűbb streaming platformon.

1. A dagadék / Fatman

Mel Gibson eszelősen jónak ígérkező karácsonyi filmjében a Télapóra rossz idők járnak, ezért belemegy, hogy alkatrészeket gyártson az amerikai hadseregnek (és ugyebár ki más alakítana egy ilyen militáns Mikulást, ha nem Mel Gibson?). Ám ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hu-n, ebben a 2020-as akcióvígjátékban

egy elhanyagolt, koravén 12 éves gyerek, bizonyos Billy Wenan (Chance Hurstfield) felbérel egy bérgyilkost, hogy ölje meg a jó öreg Mikulást,

mivel csak szenet kapott tőle karácsonyra (a régi időkben ugyanis a rossz gyerekek még nem virgácsot kaptak a Télapótól, hanem szenet).

 

2. Voyagers

Johnny Deppnek és Vanessa Paradis-nak van egy 21 éves lánya, Liliy-Rose Depp, aki sikeres szupermodell, egy ideje pedig a filmvilágot is meghódítani készül. Nemrég Colin Farrell-lel forgatott egy olyan pszichedelikus sci-fit Voyagers címmel, amelyben az emberiség jövője a tét, ezért egy csomó szuperintelligens, feltétlen engedelmességre nevelt, fiatal férfit és nőt indítanak útra egy távoli bolygó gyarmatosítására. Csakhogy az expedíció résztvevői sötét és zavarba ejtő titkokat tárnak fel a küldetésükkel kapcsolatban. Az űrhajón ezután tomboló anarchiába süllyed az élet, a fiatal asztronauták pedig hol a félelemtől, hol a kéjsóvárságtól, hol a hataloméhségtől szenvednek...

Nem véletlenül írtuk azt korábban a filmről, hogy ilyen, amikor A nyolcadik utas: a Halál találkozik az Eufóriával!

 

3. Kanári / Songbird

Ebben az igencsak aktuális és életszagú thrillerben a Covid vírus már sokadszorra mutálódott, és a járvány miatt az egész világ karanténba van zárva, immár negyedik éve. A fertőzött amerikaiakat kiszakítják otthonaikból, és Q-zónáknak nevezett karanténtáborokba kényszerítik őket, ahonnan nincs menekvés – néhányan azonban harcba szállnak az elnyomás ellen. Bár a lezárás miatt tilos fizikailag érintkezniük, a halálos kórokozóval szemben immúnis futár, Nico (K.J. Apa) szerelemre gyúl Sara (Sofia Carson) iránt, aki azonban vélhetően megfertőződött...

Nico tehát kétségbeesett versenyt fut az idővel Los Angeles utcáin, hogy hamarabb találjon rá a szerelmére, mint a fertőzötteket begyűjtő, korrupt szervezet.

Az általunk korábban csak covidos időkbe helyezett Rómeó és Júlia-történetként emlegetett filmnek Michael Bay az egyik producere, és olyan ismert sztárok is láthatóak benne kisebb-nagyobb mellékszerepekben, mint Demi Moore és Alexandra Daddario.

 

4. A barbárokra várva / Waiting fot the Barbarians

Robert Pattinson, Johnny Depp és a Kémek hídjáért Oscar-díjjal jutalmazott Mark Rylance kosztümös történelmi filmje az irodalmi Nobel-díjas dél-afrikai író, John Maxwell Coetzee A barbárokra várva című, Magyarországon többször is kiadott, eredetileg 1980-ban megjelent regényének adaptációja. A sztori egy meg nem nevezett világbirodalom peremén játszódik, ahol épp nyugállományba készül egy fásult gyarmati hivatalnok. Egyre többen suttogják azonban, hogy a civilizált világ határán túl az elvadult, barbár törzsek háborúra készülnek.

A birodalom mozgósításba kezd, és a városkában feltűnnek a rettegett Harmadik Iroda rideg emberei, a kínvallatás specialistái. Nem hisznek az ártatlanság vélelmében, csakis a fájdalom erejében, és semmitől sem riadnak vissza a civilizáció védelmében.

De kik is valójában a barbárok?

Ki látta őket a saját szemével, ki hallotta őket a saját fülével? És ki tudja biztosra, mik a szándékaik? Mark Rylance a főhős gyarmati elöljárót alakítja a filmben, Pattinson egy Mandel nevű fiatal katonatiszt uniformisába bújt, Depp pedig szokás szerint egy szúrós szemű, karizmatikus figura, csupa ódivatú ruhában.

 

5. Titkok fogságában / The Secrets We Keep

Ennek a 2020-as alkotásnak A halál és a lánykáéra gyanúsan emlékeztető sztorijában a második világháború után járunk, az '50-es évek Amerikájában. Itt próbál meg új életet kezdeni a férjével egy nő (A tetovált lány, a Prometheus és a Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték svéd sztárja, Noomi Rapace), aki a holokauszt során a poklok poklát élte át. Egy nap a szomszédjában felismerni véli az egyik tábori őrt, aki annak idején megkínozta, ezért követni kezdi a férfit, majd elrabolja és fogságba ejti a ház pincéjében. Ám miközben mindenáron bosszút akar állni a szörnyű háborús bűnökért, amelyeket szerinte a férfi követett el ellene,

egyre kevésbé biztos abban, hogy tényleg bűnös-e a szomszéd, és helyes-e egyáltalán, amit a dühös érzelmektől vezérelve cselekszik...

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.

 

A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu