5 sorozat, amit muszáj megnézni júliusban a Netflixen és az HBO-n

A Hétköznapi vámpírok, az Elveszett próféciák és a Vaják 3. évada is mind-mind olyan streamingtartalom, amit kötelező látni!

The Lincoln Lawyer 2. évad

  • Hol látható? Netflix

Matthew McConaughey 2011-es, azonos című kultfilmje (amit Magyarországon Az igazság ára címmel vetítettek anno a mozik) 2022-ben kapott egy sorozatverziót. A dörzsölt és karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael „Mick” Hallert ezúttal azonban már nem McConaughey alakítja, hanem Manuel Garcia-Rulfo.

A munkamódszere azonban mit sem változott: továbbra is a Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként.

 

Hétköznapi vámpírok

  • Hol látható? HBO Max

2014-ben hatalmas sikert sikert aratott Taika Waititi kamu dokumentumfilmje, a nagyvárosi vámpírokról szóló Hétköznapi vámpírok, úgyhogy csak idő kérdése volt, hogy sorozatverzió is készüljön belőle.

Igaz, ez már nem a filmből ismert Viago, Deacon és Vladislav életét mutatja be, hanem egy másik „vámpírcsalád” ügyes-bajos dolgait,

akik 100 évvel ezelőtt érkeztek meg New Yorkba. Nandor, a Kíméletlen (Kayvan Novak) az oszmán birodalom fénykorának könyörtelen harcosa, és máig középkori nézeteket vall. Lakótársai a csábító vámpírasszony, Nadja (Natasia Demetriou) és az Angliából érkező, társainál kifinomultabb ízlésű, de azért még így is elég vad Laszlo (Matt Berry ) – a nevetés tehát garantált!

 

Vaják 3. évad

  • Hol látható? Netflix

A hétköznapi emberek és mágikus erővel rendelkező lények, tündék, törpök, vámpírok, alakváltók és egyszarvúak által benépesített világban él Ríviai Geralt: egy bérgyilkos, aki veszedelmes szörnyek kiirtásával foglalkozik. Egy nap összeáll egy nagy hatalmú varázslónővel és egy fiatal hercegnővel, hogy együtt küzdjenek meg a démonokkal. A világszerte nagy sikernek örvendő fantasysorozatról legutóbb ezt írta a PORT.hu kritikusa:

Kívül szép, de belül üres 3. évaddal búcsúzik Henry Cavill a Vaják sorozattól.

A nagy kérdés ugyanis az, hogy a sorozat későbbi évadai is ilyen népszerűek maradnak-e a rajongók körében, hiszen Henry Cavill most ölti magára utoljára a mufurc szörnyvadász páncélját, és a későbbiekben Liam Hemsworth-nek fogja átadni a stafétát.

 

Henry Cavill utoljára lesz vaják – itt a harmadik évad előzetese

Geralt ezúttal megtapasztalja, mi az igazi félelem.

Tovább

 

 

4. Elveszett próféciák 2. évad

  • Hol látható? Amazon Prime

Az Amazon Prime Good Omens című sorozata a legjobb humorú brit fantasy szerzők, Neil Gaiman és Terry Pratchett kultikus regényét, a magyarul is megjelent Elveszett próféciákat veszi alapul. A bibliai utalásokkal és angol humorral alaposan megfűszerezett történet főszereplője Crowley, a Földön boldogan lébecoló pokolbéli démon (David Tennant), és a totális ellentétpárja, Azirafael, aki egy könyvmoly angyal (Michael Sheen). Nekik kell összefogniuk, hogy megakadályozzák az idő előtti világvégét, és ha épp nem a tibetiek, az ufók, az atlantisziak és egyéb titkos csoportok habókos tagjai előtt kell megtalálniuk a megjövendölt Antikrisztust, akkor az épp szökésben lévő, jelenleg náluk héderelő, és sajnos szemlátomást amnéziás Gábriel arkangyal (Jon Hamm) ámokfutása után kell eltakarítani a romokat.

 

5. John Wilson tanácsai 3. évad

  • Hol látható? HBO Max

AZ HBO-n futó John Wilson tanácsai alulnézetből mutatja meg New Yorkot, úgy ahogy korábban még nem láttuk.

Semmihez sem hasonlítható az HBO legabszurdabb sorozata

A John Wilson tanácsai alulnézetből mutatja meg New Yorkot, úgy ahogy még nem láttuk. Amennyire vicces, annyira megható is.

Kritikánk a sorozatról

 

Amennyire vicces, annyira megható is – nem csoda, hogy idén már a harmadik évaddal rukkolt elő a patinás streamingszolgáltató.