5 sötét humorú komédia, amit kötelező látni

Aki akasztófahumorra vágyik, azt várja Jennifer Aniston, Adam Sandler, Cameron Diaz és Simon Pegg a Netflixen és az HBO GO-n.

Van az úgy, hogy az ember egy fárasztó munkanap után nem vágyik semmi egyébre, csak hogy lezuttyanhasson végre otthon a kanapéra, és nagyokat kacarásszon valami morbid komédián, amiben lúzer rendőrök, munkakerülő tanárok, erdő mélyén táborozó egyetemisták vagy épp pankrátornak beállt szülők kerülnek hatalmas slamasztikába. A Netflix és az HBO GO segítségével ezt már akár ma este is megtehetjük – vagy holnap hajnalban, vagy a hétvégén, lényegében amikor csak akarjuk. Akasztófahumorra fel!

1. Vaskabátok / Hot Fuzz

Edgar Wright és Simon Pegg 2007-es kultvígjátékában egy Nicholas Angel nevű londoni rendőr (Simon Pegg) ténykedése egyre kínosabb a testület számára, ezért a felettesei áthelyezik egy isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny (Nick Frost) személyében új társat kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel azonnal akcióba lép, gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik. A film a Netflix kínálatában érhető el.

 

2. Trancsírák / Tucker and Dale vs Evil

Ez a 2010-es kanadai vígjáték fenekestül forgatja fel a horrorfilmek jól bevált kliséit. Tucker (Tyler Labine) és Dale (Alan Tudyk) gyerekkoruk óta barátok. Éppen Dale frissen vásárolt hegyi nyaralójához tartanak, mikor összefutnak egy csapat nagyképű és sznob egyetemista fiatallal. A srácok véletlenül ugyanoda tartanak, ahová ők: a Dale viskójához közeli tó partján táboroznak. Első este az egyik egyetemista lány veszélybe kerül, ezért Tuckerék segítenek rajta. Az előítéletekkel teli csapat azonban úgy gondolja, Tuckerék buta és gonosz hillbillyk, akik elrabolták a lányt. Fergeteges félreértések és trancsírozások sora veszi ezzel kezdetét... A film a Netflix kínálatában érhető el.

 

3. Rossz tanár / Bad Teacher

Ebben a 2011-es vígjátékban Cameron Diaz nem éppen a tanárnők gyöngyét alakítja. Elizabeth egy lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, legszívesebb otthagyná a pedagógusi pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy kommunikálna a diákjaival, inkább filmeket vetít nekik. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton (Justin Timberlake) megakad Elizabeth szeme, és a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott mással kezd járni, ami persze nem teszik Elizabeth-nek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar. A film a Netflix kínálatában érhető el.

4. Családi bunyó / Fighting with My Family

Ennek a megtörtént eseményeken alapuló 2019-es vígjátéknak a hősei jó útra tért bűnözők: Ricky, a felesége, Julia, a lányuk, Paige és a fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Mikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy valóra váltsák legvadabb álmaikat. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia. A film az HBO GO kínálatában érhető el.

 

5. Gyagyás gyilkosság / Murder Mystery

Adam Sandler és Jennifer Aniston eszelősen vicces, 2019-es vígjátékában egy New York-i rendőr és fodrászként dolgozó felesége alig várja már a közös európai luxusutazást. Csakhogy váratlanul egy rejtélyes gyilkossági ügyben találják magukat egy milliárdos jachtján, és ők is a gyanúsítottak közé kerülnek... A film a Netflix kínálatában érhető el.