7000 embert rúgnak ki a Disney-től, itt a főnökség levele a dolgozóknak

Miközben a Disneyland vidámparkok szárnyalnak, a Disney+ streaming szolgáltató súlyos problémákkal küszködik.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, miközben a Disneyland vidámparkok szárnyalnak, a Disney+ streaming szolgáltató súlyos problémákkal küszködik. Az IndieWire magazin által megszerzett e-mailben Bob Iger vezérigazgató kifejtette, hogy a szórakoztatóipari óriáscégnél három lépcsőben mintegy 7000 munkahelyet szüntetnek meg. Az érintett alkalmazottak első csoportja a következő négy napban kapja meg az értesítést. Több ezer további munkatársat a következő hónapban, áprilisban fognak leépíteni a cégtől, az elbocsátások utolsó körére pedig még a nyár kezdete előtt sor kerül.

 

Bog Iger és Miki Egér a New York-i tőzsdén 2017-ben, a The Walt Disney Company tőzsdei jegyzésének 60. évfordulójára rendezett ünnepségen (forrás: Drew Angerer/Getty Images)

 

A Disney-dolgozóknak szóló levelében Iger ezt írta:

Nem vesszük félvállról azt a súlyos tényt, hogy sok kollégánk és barátunk elhagyja a Disney-t. Ez a vállalat a világ legtehetségesebb és legelkötelezettebb munkatársainak ad otthont, és nagyon sokan közületek egy életre szóló szenvedélyt hoztatok a Disney iránti elkötelezettségetekkel az itteni munkába. Ez is része annak, amitől olyan különleges a Disney-nél dolgozni. Ez egyben azt is jelenti, hogy még nehezebb elbúcsúzni azoktól a csodálatos emberektől, akiket szeretünk. Szeretném őszinte köszönetemet és elismerésemet kifejezni minden távozó alkalmazottnak a megannyi hozzájárulásukért és e szeretett vállalat iránti odaadásukért.

Erre az átszervezésre azt követően került sor, hogy Bob Iger tavaly novemberben visszatért a Disney vezérigazgatói székébe. Eredetileg 2020-ban lemondott erről a posztról, de most számos olyan döntést visszavon, ami egykori elődjéhez-utódjához, Bob Chapekhez volt köthető. A Chapek által létrehozott Disney Media & Entertainment Distributiont például feloszlatják: a Disneyland-parkok és egyéb látványosságok, a merchandise termékek és az ESPN sportcsatorna kivételével mostantól minden eddigi önálló részleg (köztük a Disney Studios, a Disney Animation, a Disney+, a 20th Century Studios, a Searchlight és a Hulu) a Dana Walden és Alan Bergman által vezetett Disney Entertainment égisze alá kerül. Az elbocsátások elsősorban a Disney Media & Entertainment Distribution dolgozóit fogják érinteni, de a Disney összes többi részlege is érintett lehet.

(via IndieWire)