A Loki minisorozat második évadot kapott

Szerdán ért véget a Loki, ami nem csak az MCU egyik legjobb darabja, hanem szépen el is indította az eljövendő filmek és sorozatok átívelő történetét.

A Marvel-filmek már így is afféle paradigmaváltást hoztak a blockbusterek világába, hiszen a forrásképregényekhez hasonlóan az összes film egy óriási történet egy-egy darabkája, a Disney+ megjelenésével pedig már az MCU sorozatait is illik nézni mindazoknak, akik képben akarnak lenni.

A Disney és Marvel mentségére legyen szólva, a minisorozatok kifejezetten kísérletező alkotások – legalábbis a háromból kettő: a Wanda/Vízió nagyszerűségéről írtunk kritikánkban, A Sólyom és a Tél Katonája a koronavírusnak köszönhetően sajnos elsikkadt a végére, ugyanis a járvány kitörésével az alkotóknak szó szerint össze kellett gányolniuk a produkció befejezését. És most itt a Loki, ami az egész MCU egyik legjobb darabja. Már az előző két minisorozatban is történtek fontos dolgok (spoiler: a Fekete Özvegy stáblista utáni jelenetét konkrétan csak azok érthették, akik látták A Sólyom és a Tél Katonáját), de a Loki jócskán kitágította az MCU világát, és  konkrétan megalapozta a Végtelen Kövek utáni átívelő történetfolyamot.

A minisorozat utolsó epizódjában nem kaptunk stáblista utáni jelenetet, csak egy apró közleményt, ami, tekintve a lezárást, kiváló hír: a minisorozat már nem minisorozat többé, mert folytatódik a másodikkal évaddal. Hogy mikor? Még nem tudni, de az már bizonyos, hogy az MCU most induló hatalmas fejezete jóval nagyobb léptékű lesz, mint a Thanos elleni csörte.