A nagy pénzrablás a zombiapokalipszis közepén: íme A halottak hadserege előzetese

Zack Snyder zombifilmjében Las Vegast lepik el a förtelmes élőhalottak.

Zack Snydernek jó kis tavasza lesz: márciusban jön az HBO MAX-ra (itthon az HBO GO-ra, április 18-án, méghozzá rögtön szinkronnal) Az Igazság Ligájának négyórás verziója, május 21-én pedig a Netflix mutatja be legújabb,  A halottak hadserege című filmjét, amellyel visszatér legelső nagyjátékfilmjéhez, nevezetesen a zombikhoz.

A 2004-es Holtak hajnala George A. Romero azonos című horrorklasszikusának igen jól sikerült feldolgozása volt, aminek nem mellesleg James Gunn (A galaxis őrzői) írta a forgatókönyvét. Snyder most ismét zombifilmet forgatott, ám ezúttal emelte a tétet, és a zombiapokalipszist Las Vegasba helyezte, amit élőhalott szerencsejátékosok és oszló Elvis-imitátorok hordáival árasztott el.  Ilyen állapotok között mégis kinek jutna eszébe kaszinót rabolni? Dave Bautistának és kis zsoldoscsapatának!

Az előzetes pofás, de néhol erősen a rossz emlékű Z világháborúra hajaz. Kérdés, hogy a DC három szuperhősfilmje után (Az acélember, Batman vs. Superman és Az Igazság Ligája) után Snyder képes volt-e levetkőzni a nagyzolást? Nem úgy tűnik, de akár még egy agyatlan, kellemes szórakozást is nyújthat, ki tudja.