A Netflixre érkezik A kaptár sorozatverziója

A népszerű videojáték legújabb adaptációjának már megvan a showrunnere és az első két epizódjának a rendezője is.

A kaptár széria executive producere és showrunnere Andrew Dabb lesz, akit az Odaát producereként ismerhetünk. Az összesen nyolc részesre tervezett sorozat első két epizódját pedig Bronwen Hughes fogja rendezni, aki rutinos tévés direktornak számít: olyan műsoroknak jegyzi egy-egy részét, mint a Breaking Bad, a Teen Wolf – Farkasbőrben, a Better Call Saul vagy a The Walking Dead.

A Milla Jovovich főszereplésével készült nagyjátékfilmes adaptációk (amelyekből összesen hat készült 2002 és 2016 között) egyre romló minőségük ellenére nagy sikert arattak: csak az utolsó rész 312 millió dollárt kaszált, az összes mű pedig több mint 1,2 milliárd dollárt hozott a mozipénztáraknál – ezzel A kaptár filmek lettek a filmtörténelem legsikeresebb, videojátékon alapuló franchise-a.

A Netflixre készülő sorozatnak azonban egészen más lesz a sztorija, mint a filmeknek. A hivatalos tartalomleírás szerint a széria két nővér, Jade és Billie Wesker sorsát követi, akik a cselekmény elején, 14 éves korukban New Raccoon Citybe költöznek, ahol rájönnek, hogy ez a mesterséges világ több, mint aminek látszik, és talán a saját apjuk is sötét titkokat rejteget – olyan titkokat, amik elpusztíthatják a világot (a lányok apja egyébként minden bizonnyal az az Albert Wesker lehet, aki a videojátékok és a filmek egyik főgonosza – a szerk.).

Milla Jovovich A kaptár 3-ban. Forrás: InterCom

 

A másik idősík több mint tíz évvel később azt mutatja be, hogy az immár 30 éves Jade egy olyan Földön él, ahol kevesebb mint 15 millió ember maradt, és több mint 6 milliárd a szörny; a túlélő emberek és állatok pedig T-vírussal fertőzöttek. Jade megpróbál túlélni ebben az új világban, miközben folyamatosan kísértik a nővérével, az apjával és a saját személyével kapcsolatos titkok a múltjából.

A kaptár a kedvenc videojátékom, ezért elképesztően izgatott vagyok, hogy én mesélhetem el ennek a lenyűgöző történetnek egy új fejezetét, és elhozhatom a valaha készült első Kaptár sorozatot a Netflix felhasználóinak világszerte. A széria minden Kaptár-rajongó számára tartogat majd sok régi ismerőst

és néhány olyan dolgot is, amit még sosem láthattak: vérszomjas, őrült dolgokat”

– nyilatkozta Andrew Dabb a sorozatról.


(via The Wrap)