A Sárkányok háza 2. évada felvezeti az egyik legnagyobb Starkot

A Trónok harca előzménysorozat végre Deresben folytatódik, ahol a Stark-ház egyik legnagyobb alakját ismerhetjük meg.

A Trónok harcával ellentétben a Sárkány házában a Stark-ház egyáltalán nincs középpontban: a Targaryenek csak akkor vándorolnak északra, amikor a politika és a háború ezt megkívánja. Így lesz ez a Sárkányok háza 2. évadában is, amikor Jacaerys Velaryon elrepül Deresbe, hogy Lord Cregan Starkkal tárgyaljon, aki a Targaryen-polgárháború utolsó pillanataiban és annak hatásiban is fontos szerepet játszik majd.
Míg a Trónok harca a Stark-ház legendás tagjait mutatta be, addig a Sárkányok házában nagyon kevés felmenőjüket láthatjuk. Az HBO sorozatában Cregan Stark bemutatása sem annyira a Stark-házhoz kötődik, sokkal inkább a felségét készíti elő, aki az egyik legendás szereplő.

Forrás: HBO Max

 

Cregan Stark története a Sárkányok házában valójában Black Aly szerepét készíti elő

A rettenthetetlenségéről és harci ügyességéről ismert harcos,

Lady Alysanne Blackwood, ismertebb nevén Black Aly

még tinédzserként harcol Rhaenyra Targaryen királynőért. Mivel Balck Aly csak azután válik fontos figurává George R. R. Martin könyveiben, hogy Rhaenyra már elfoglalta Királyvárat, lehet, hogy csak a Sárkányok háza 3. évadában mutatkozik be. Cregan és Black Aly története ugyanis a Tűz és vér-könyvek során külön úton halad, a két ádáz harcos csak Rhaenyra királynő és II. Aegon Targaryen király halála után találkozik egymással.

Forrás: HBO

 

Alysanne Blackwood lehet a Sárkányok háza Arya Starkja

Harcos hősnőkből a Trónok harcában és a Sárkányok házában sem volt hiány, és a rajongók előszeretettel keresik a párhuzamot a két sorozat közt.

Alysanne Blackwoodra harctéri ügyessége és gyors észjárása miatt a Trónok harcából a legközelebbi párhuzam Arya Stark,

így nem meglepő, hogy mindketten ugyanannak a családfának a tagjai. Aryához hasonlóan Alysanne is kiáll a meggyőződése mellett a nála magasabb rangokat viselő férfiakkal szemben, és a káosz közepette kiveszi a részét a birodalom egyensúlyának fenntartásából. Alysanne azonban egy valamiben határozottan különbözik Arya Starktól: őt nem a bosszúállás élteti, hanem az egyensúly és a jólét fenntartására összpontosít a birodalom egésze és a népe számára Folyóvidéken.

Ez is érdekelhet

A Sárkányok házában mindenki fattyú egy teória szerint

Könnyen lehet, hogy testvérek közt szerelmi háromszög alakult ki.

Tovább

 

(via Screen Rant)