A szereplők is neccesnek érezték a Sárkányok háza szexjeleneteit

Legalábbis a forgatás idején még csak 17 éves, a fiatal Alicent Hightowert alakító angol színésznő, Emily Carey, aki egy friss interjúban mesélt a tapasztalatairól.

A Trónok harca-előzménysorozat Magyarországon hétfő óta streamelhető negyedik epizódjának egyik jelenetében azt láthattuk, hogy Alicentet – aki a nála jóval idősebb király, Viserys Targaryen késő tinédzser korú felesége – felébresztik az éjszaka közepén, mivel ura látni kívánja a hálószobájában. SPOILER! Miután a szolgáló egyértelművé teszi, hogy a lány nem mondhat nemet a kérésre, egy közbülső jelenet után már a királyi hálóban vagyunk, ahol a hősnő a hátán fekve lélektelenül tűri, hogy Viserys döfködje.

A képsor párhuzamosan van vágva azzal a vérfertőző szexjelenettel, ami szintén sokaknál kiverte a biztosítékot, és Daemon Targaryen, illetve a fiatal Rhaenyra hercegnő együttléte után a kamera még megmutatja Alicentet, ahogy teljesen kiüresedve, kiábrándultan bámul a plafonra. A jelenetben szereplő Emily Carey még csak 17 éves volt, amikor beválogatták a Sárkányok házába, miközben a királyt alakító Paddy Considine 47 – így jó páran problémásnak találták a dolgot.

A két színész egy sokkal visszafogottabb jelenetben. Forrás: HBO Max


Carey viszont elárulta, hogy habár elsőre ő is megrettent a felállástól, a produkcióban dolgozó intimitás koordinátor, az alkotók maguk és Considine csodálatosan segítették át a felvételen. „Az első rész, amit 17 éves fejjel elolvastam a forgatókönyvből, a szexjelenetem volt és az az intim képsor, amelynek során megfürdetem a királyt. És eléggé megijedtem, mert ezen a ponton még nem találkoztam Paddyvel, nem tudtam, milyen jó fej, és milyen könnyű lesz vele forgatni.

Csak annyit tudtam róla, hogy egy 47 éves férfi, és emiatt aggódtam egy kicsit”

– nyilatkozta a fiatal színésznő.

Emily Carey azt is elmesélte, hogy amikor megkezdődtek az első próbák, Miguel Sapochnik és Ryan Condal showrunnerek sokat beszéltek neki arról, hogyan közelíti majd meg a sorozat a nemiséget és a nőket (főleg a Trónok harcához képest), ami szintén megkönnyítette a dolgát. A legnagyobb segítséget mégis az intimitás koordinátor jelentette a számára, akinek a jelenléte a MeToo-t követően ma már kötelező a nagyobb filmes és tévés produkciók szexjeleneteinek forgatásakor. „Csodálatos volt az intimitás koordinátorunk. Már a próbák során és később a felvételekkor is nagyon jelentős segítséget nyújtott.

Így sokkal könnyebben ment az egész, mint ahogy előzetesen számítottam rá”

– mesélte Carey.


A Sárkányok háza necces szexjeleneteivel foglalkozunk a PORT.hu legújabb podcast adásában is, ami ide kattintva hallgatható meg.

Apple podcast on is lehet hallgatni:

És Spotify-on is.

(via Insider)