Alanis Morissette szerint az HBO róla szóló dokumentumfilmje valótlanságokat állít

Olyan köntösben tálalták, ami teljesen elferdíti a valóságot. Az énekesnő nem is vesz részt a film népszerűsítésében.

Alanis Morissette kijelentette, hogy nem fogja támogatni a Jagged című HBO-dokumentumfilmet, ami a Jagged Little Pill című korszakalkotó albumának megjelenését mutatja be, azt az időszakot, amikor az énekesnő széles körben ismertté vált..

A The Hollywood Reporterhez eljuttatott nyilatkozatában Morissette így fogalmaz:

Hamis biztonságérzetbe ringattak, és ócska szenzációra hajtó szándékuk azonnal nyilvánvalóvá vált, amint megláttam a film első vágását. Ekkor tudtam meg, hogy az elképzeléseink valójában fájdalmasan eltérnek egymástól. Ez nem az a történet volt, aminek az elmesélését vállaltam.

Elmondása szerint nem vesz részt semmilyen eseményen a film bemutatója kapcsán, amelynek premierjét a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon szeptember 13-án tartották.

"Sok más "történettel" és engedély nélküli életrajzzal szemben, ami az évek során megjelent, ez olyan utalásokat és állításokat tartalmaz, amelyek egyszerűen nem igazak" – mondta az énekesnő. A közleményben Morissette nem árulta el, hogy a film milyen valótlanságokat állít.

Forrás: Pixplus/Bauer-Griffin/Getty Images

 

A dokumentumfilmben az énekes-dalszerzőnő személyes tapasztalatait meséli el a szexuális zaklatásról, arról, hogy mikor kiskorú volt (15 éves), azt gondolta, beleegyezéssel szexelt, amit a törvények nemi erőszakként ítélnek meg (Kanadában 16 év a beleegyezési korhatár). Az énekesnőnek sok időbe telt, míg terápián képes volt beismerni magának, hogy ez igenis szexuális erőszak, és áldozattá vált. 

Morissette a Jagged fesztiválbemutatója előtt fejezte ki először nemtetszését, a Washington Post számolt be először arról, hogy az énekesnő nem vesz részt a film premierjén.

A Jagged a Bill Simmons produceri felügyelete alatt készült Music Box sorozat része, amely egy zenei témájú dokumentumfilmekből álló antológia egyik darabja, de még nem tudni, mikortól sugározza az HBO. A THR megkereste a streaming szolgáltatót, hogy kommentálja az esetet.

Az énekesnő teljes nyilatkozata így szól:

"Beleegyeztem, hogy részt vegyek a Jagged Little Pill 25. évfordulójának megünneplésében, és egy nagyon sebezhető időszakban (a harmadik szülés utáni depresszióm közepén, a bezártság alatt) készítettek velem interjút. Hamis biztonságérzetbe ringattak, és aljas szándékuk azonnal nyilvánvalóvá vált, amint megláttam a film első vágását. Nyilvánvalóvá vált, hogy a látásmódunk fájdalmasan eltér egymástól. Nem ezt a történetet akartam elmesélni. Most itt ülök a keserű tapasztalattal, hogy megbíztam valakiben, aki nem érdemelte meg ezt a bizalmat. Úgy döntöttem, hogy nem veszek részt semmilyen, a filmmel kapcsolatos eseményen, méghozzá két okból: az egyik, hogy most éppen turnén vagyok. A másik az, hogy – sok más "történettel" és engedély nélküli életrajzzal szemben, amik az évek során megjelentek – , ez olyan utalásokat és állításokat tartalmaz, amelyek egyszerűen nem igazak. Bár ebben a történetben/történetemben van szépség és némi pontosság, nem fogom támogatni, hogy egy olyan történetet, ami túlságosan árnyalt ahhoz, hogy más egyáltalán felfogja vagy elmesélje, lebutítva értelmezzen."

(Forrás: The Hollywood Reporter)