Az 5 legjobb és az 5 leghitványabb film a Netflixen

Vajon Kevin Hart és Mark Wahlberg idei új vígjátéka melyik csoportba került be?

A Netflix szokás szerint idén is több tucat angol nyelvű filmet tett fel a kínálatába. Az Insider magazin egy igen terjedelmes cikkében mind az 58 produkciót rangsorolta a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portálon elért pontszámok alapján. Mi viszont most csak az 5 legroszabbat és az 5 legjobbat mutatjuk meg itt a PORT.hu hasábjain – elvégre úgyis mindenki csak ezekre kíváncsi, nem igaz?

Íme a legrosszabb 5 film:

 

Énidő (Me Time)

  • Rotten Tomatoes: 6%

A háztartásbeli apuka hosszú évek után végre először talál magának egy kis énidőt, amikor a felesége és a gyerekek elutaznak. Felveszi a kapcsolatot egykori legjobb barátjával, de az együtt töltött vad hétvége kis híján a feje tetejére állítja addigi jól megszokott életét.

 

Arcátlan (Brazen)

  • Rotten Tomatoes: 14%

A neves krimiíró és bűnügyi szakértő, Grace (Alyssa Milano) visszatér a washingtoni családi házukba, mert a tőle régóta elhidegült nővére magához hívatja. Amikor azonban a húgát megölik, és kiderül a webkamerás kettős élete, Grace figyelmen kívül hagyja a hidegvérű nyomozó, Ed (Sam Page) figyelmeztetéseit, és maga is nyakig belekeveredik egy igen csúnya ügybe.

 

A hazai csapat (Home Team)

  • Rotten Tomatoes: 19%

Két évvel a Super Bowl-döntős győzelme után felfüggesztik az amerikai fociliga, azaz az NFL egyik legsikeresebb vezetőedzőjét, Sean Paytont (Kevin James), aki ezután visszamegy a szülővárosába. Ott egy idő után viszont azon kapja magát, hogy a Pop Warner nevezetű, szerencsétlenkedő ifjúsági csapat edzője lesz belőle, és így talán újra kapcsolatba kerülhet a 12 éves fiával. Családi vígjáték, igaz történet alapján.

 

A buborék (The Bubble)

  • Rotten Tomatoes: 21%

Kilógnak. Összejönnek. Kiborulnak. Egy nagy sikerű akciósorozat alkotói megpróbálnak leforgatni egy részt, miközben a karanténjukat töltik egy flancos szállodában. A főbb szerepekben: Karen Gillan, Pedro Pascal, David Duchovny, Benedict Cumberbatch, Daisy Ridley és John Cena.

 

Beauty

  • Rotten Tomatoes: 22%

Beauty, a tehetséges, fiatal fekete énekesnő (Gracie Marie Bradley) jövedelmező lemezszerződést kap, ám ez heves harcot robbant ki a családja, a lemezkiadó és a legjobb barátja között, melynek a tétje nem kisebb, mint hogy ki fogja őt végigkísérni a sztárrá válás útján.

 

Ez pedig itt az 5 legjobb film:

 

A lány a képen (Girl in the Picture)

  • Rotten Tomatoes: 96%

1990 áprilisában egy húszéves nő testére bukkantak egy országút mellett – körülötte szanaszét bevásárlásból származó holmik, a nő valószínűleg cserbenhagyásos gázolás áldozata lehetett. Bevitték a kórházba, ahol hamar felbukkant nála jóval idősebb, goromba férje, aki nem engedett be senkit, majd a nő meghalt. A kisfiát ezután nevelőszülőkhöz adták, ám később elrabolták. A nyomozás ezután egyre durvább fordulatokat hozott, mert a kisfiút nem találták, de menet közben kiderült, hogy az anyja és az apja sem az volt, akit addig annak hittek. Ahogy azt ebben a PORT.hu-cikkben is megírtuk, a Netflix dokumentumfilmje azért annyira borzalmas, mert magát a valóságot mutatja be.

 

Rescued by Ruby

  • Rotten Tomatoes: 100%

Dan (Grant Gustin), a rendőrjárőr arról álmodozik, hogy egyszer ő is csatlakozik az elit K-9-es kereső- és mentőcsapathoz. Csakhogy egy jól kiképzett rendőrkutya drága mulatság, a rendőrségnek pedig nincs ilyesmire pénze, így aztán Dan jobb híján maga mellé veszi az okos, ám igencsak eleven menhelyi kutyust, Rubyt, akinek ez az utolsó utáni lehetősége arra, hogy egyszer talán neki is szerető gazdija és meleg otthona lesz. Miután a sors összehozza Dant és Rubyt, megingathatatlan kötelék alakul ki közöttük, ami segít nekik szembenézni életük addigi legnehezebb kihívásaival. Igaz történet alapján.

 

The Martha Mitchell Effect

  • Rotten Tomatoes: 100%

A Watergate-botrány női szemmel. Egy archív felvételekkel teli, valószínűtlenül valóságos dokumentumfilm Anne Alvergue és Debra McClutchy rendezőktől Martha „a Feljelentő” Mitchellről, John N. Mitchell amerikai legfőbb ügyész feleségéről, aki eleinte Nixonnal parolázott, ám a nyilvánosság előtt tett nyilatkozatai és interjúi a botrány idején olyan őszinték és leleplező erejűek voltak, hogy maga az elnök akarta elhallgattatni.

 

Stay on Board: The Leo Baker Story

  • Rotten Tomatoes: 100%

Nyers és magával ragadó portréfilm Leo Baker gördeszkás ikonról, aki a 2020-as olimpiára készül, miközben szembesül az egyre élesedő tétekkel, a rá nehezedő hatalmas nyomással és a rajongó elvárásokkal. A film nemcsak egy új olimpiai sportág professzionálissá válását mutatja be, de azt is, hogyan vált a gördeszkázás egy szűk szubkultúra punkos bolondériájából mára a popkultúra részévé.

 

Descendant

  • Rotten Tomatoes: 100%

A Clotilda volt 1860-ban az utolsó olyan Alabamába érkezett tengerjáró hajó, amely illegálisan rabszolgasorba taszított afrikai lakosokat szállított Amerikába. A fedélzeten utazók leszármazottai igazságot és gyógyulást remélnek attól, hogy felfedezik a hajó maradványait, mert a rabszolgacsempészek bűneit annak idején eltussolták. De ha egyszer fény derül a bűnös múltra, azzal valóban igazságot lehet-e szolgáltatni a jövőre nézve?