Az HBO GO jövő heti bemutatói

A jövő heti premierek közül érdemes kiemelni az HBO új, nagyszabású fantasy sorozatát, a The Nevers-t, de emellett is mindenki meg fogja találni a számítását.

Először az HBO GO történetében egy különleges hangulatú, meditatív sorozat is elérhető lesz A NYUGALOM VILÁGA címen. A 20 perces részek narrációját fantasztikus színészek - Mahershala Ali, Prinyanka Chopra, Idris Elba, Oscar Isaac, Nicole Kidman, Zoë Kravitz, Lucy Liu, Cillian Murphy, Keanu Reeves és Kate Winslet – mesélik, úgyhogy egy fárasztó nap után tökéletes relaxáció lehet.

A hét (vagy inkább a hónap!) legjobban várt sorozata a kult klasszikus Jóbarátok, amely kizárólag az HBO GO-n érhető el magyar szinkronnal és magyar felirattal is legális online streaming felületen.

Vasárnap pedig érkezik az HBO Nordic új dramedy sorozata, az Isten hozott Senkiföldjén.

Április 12-én, hétfőn érkezik a The Nevers című 6 részes sorozat, az epizódok hetente érkeznek, magyar felirattal.  Viktória királynő uralkodásának utolsó éveiben Londonban egyre-másra bukkannak fel az „Érintettek”: főleg nők, akik hirtelen addig nem látott furcsa képességekről számolnak be. Ezek között vannak bájosak, de nyugtalanítóak is. Egyikük Amalia True (Laura Donnelly), a titokzatos, gyors öklű özvegy, társnője pedig Penance Adair (Ann Skelly), a zseniális fiatal feltaláló. Ők ketten állnak a gyarapodó csoport élére és vágnak bele a nagy feladatba, hogy helyet teremtsenek maguknak a merev viktoriánus társadalomban, ám ehhez meg kell küzdeniük számos, ha nem az összes olyan erővel, amely nem nézi jó szemmel a különleges képességű emberek puszta létezését sem.

 

 

A másik újdonság A nyugalom világa című 10 részes doku minisorozat, mely egyszerre elérhető az HBO GO-n. Ezzel a sorozattal beléphetünk a filmnézés egy teljesen új dimenziójába, amely ötvözi a hipnotikus képeket az A-kategóriás sztárok – köztük Mahershala Ali, Prinyanka Chopra, Idris Elba, Oscar Isaac, Nicole Kidman, Zoë Kravitz, Lucy Liu, Cillian Murphy, Keanu Reeves és Kate Winslet – által elbeszélt történetekkel. A félórás epizódok a modern élet időszerű ellenszereként egy magával ragadó vizuális utazásra invitálják a közönséget egy másik világba. Minden egyes relaxáló mesét különböző sztárhang kelt életre, és ami a leglényegesebb, hogy mindet úgy alkották meg, hogy átalakítsák érzelmi állapotunkat. A tudományos alapokon kidolgozott narráció, az elbűvölő zene és a lenyűgöző felvételek a nyugalom szigetére repítenek, természetes módon ellazítva a testet és az elmét egyaránt.

    

   Ugyancsak hétfőtől elérhető A kóser csók című romantikus vígjáték. Amikor két izraeli nő beleszeret egy német nőbe, illetve egy palesztin férfiba, káosz üti fel a fejét. Maria Németországból Tel Avivba utazik, és amikor megérkezik szerelme, Shira lakásába, egy, a lánykérést illető aprócska ballépés mitikus méreteket öltő romantikus utazássá terebélyesedik. Találkozásukat követően mindkettőjük családja a közös, ám eltérően megélt történelmi múlt és a kétségbeejtő közös jövő kilátásai között kezd vergődni, és közben a másik szerelmespár is szembesül egy olyan töréssel, amelyet csak a romantika hidalhat át. És akkor megérkezik Shira könyörtelen, független, komisz nagyanyja, Berta, hogy a végsőkig próbára tegye a szeretet és a konfliktuskezelés határait. Hogy alakul a szerelmesek sorsa, akik nem illenek össze, de mégis összetartoznak?

    

    

   Április 13., kedd: 

   Mennyei napok: romantikus dráma Terrence Mallick rendezésében. A múlt század tizes éveinek közepén Bill, a chicagói acélmunkás végzetes összetűzésbe kerül a főnökével. Az ifjú az amerikai Délre menekül a húgával, Lindával, és a barátnőjével Abbyvel, vándormunkásként dolgoznak Texasban. Az egyik farmon a gazdag és beteges tulajdonos belszeret Abbybe, abban a hitben, hogy a lány Bill testvére. A fiú előtt felcsillan a vágy, hogy végre kiemelkedjenek az örökös szegényégből. Arra ösztönzi Abbyt, hogy menjen feleségül a férfihoz. A szerelmi háromszög azonban tragédiába torkollik..

    

   Április 14. szerda

   Városaink: Utazás Amerika szívébe, dokumentumfilm: A vizuálisan lenyűgöző dokumentumfilmet James és Deborah Fallows neves újságírók bestseller könyve alapján Steven Ascher és Jeanne Jordan Oscar-jelölt filmrendezők készítették. Az alkotók megvizsgálták, hogy Amerika kisvárosai hogyan reagáltak a közelmúlt kudarcaira, visszaeséseire, változásaira, és váratlan összefüggéseket találtak a személyes történetek, a közösségi cselekedetek és a történelem íve között. A gyakran cselekvésképtelen szövetségi kormány helyett ötletes helyi kezdeményezések vittek sikerre egy-egy projektet és ebből jó néhányat be is mutatnak. Optimista krédó a lokálpatriotizmus és az alulról induló társadalmi mozgalmak mellett, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek azon közösségek számára, amelyek egy más, jobb jövőt szeretnének teremteni problémáktól sújtott korunkban.

    

   Április 15., csütörtök

    

   Jóbarátok – 1-10. évad: április 15-én minden évad minden epizódja egyszerre felkerül magyar szinkronnal és felirattal. Hat, New Yorkban élő jóbarát életén keresztül pillanthatunk be a barátságok, a karrierépítés és a randizás rejtelmeibe, és kapunk viccesen ismerős képet a felnőtté válás szorongásairól és abszurditásairól. A Jóbarátok méltán az egyik legnépszerűbb sorozat világszerte szellemes dialógusai, kifinomult és szerethető karakterei, és a néha bosszantó, máskor megmosolyogtató, de mindig sokak számára ismerős helyzetei révén. Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler és Ross fokozatosan ráébrednek, hogy a boldogság keresése valójában több kérdést vet fel, mint amennyi választ adhat. De amíg saját boldogságuk után kutatnak, egyúttal egymásra is figyelnek a felnőttkornak abban az izgalmas időszakában, amikor minden lehetségesnek tűnik – mindaddig, amíg ott vannak az embernek a jóbarátok.

    

   Fehér hó, krimi dráma, akció sorozat: Los Angeles, 1984 nyara. A kokain tűzvészként terjed Los Angeles South Central negyedében. A crack pusztítása alapjaiban változtatta meg a városrész életét, kultúráját. A rendőrséget felkészületlenül érte mindez, nehezen reagál a veszélyre. Míg a bűnüldöző szervek a járványt próbálják megfékezni, Teddy McDonald és a CIA azért dolgozik, hogy fekete ügyletekből fedezze a kommunizmus elleni háborút Közép-Amerikában. A sorozat több karakter történetét követi, akiknek élete keresztezi egymást.

    

   Április 16., péntek

   A végállomás gyermekei dráma sorozat: Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi és Benno együtt járnak bulizni, és közben egyre szorosabb kapcsolat alakul ki közöttük Berlin mámorba fulladó klubjaiban és underground partijaiban. Erősek, bátrak és vadul élik az életüket ebben a földi mennyországban, ami elsőre színes, merész és izgalmas kavalkádnak tűnik. A csoport középpontjában Christiane áll, akinek életét szülei válása szakítja szét. Miután elszökik otthonról, rögtön fejest ugrik ebbe a csábító alvilágba. A fiatalok hedonista módon ugrálnak az egyik izgalmas lehetőségből a másikba, közben megélve az eufória csúcsait és a rákövetkező sötét, veszélyes mélypontokat. Ahogy életük kanyarog és kapcsolataik változnak, saját egyéni traumáik olyan spirálba sodorják őket, amelyből néhányan már soha nem fognak kilábalni.

    

   Április 17., szombat

   Lezárások, kezdetek, romantikus dráma: Daphne (Shailene Woodley) egy csúnya szakításból próbál magához térni, de csak sodródik. A nővére lakásában élve szemtanúja testvére és sógora veszekedéseinek, ami csak fokozza az egykor idealista Daphne-nak a hosszú távú kapcsolatokról alkotott lesújtó véleményét. Egy partin találkozik két jóbaráttal, Frankkel és Jackkel. Mindkét férfihez nagyon vonzódik, bár nagyon különböző módon: az egyik a szabad szellemű rosszfiú; a másik józan, intelligens és érzékeny. Daphne nem tud választani a két teljesen ellentétes karakter között, miközben élvezi is az abban rejlő különbséget, ahogy a két eltérő ember látja őt. De a sors gyakran dönt helyettünk, és Daphne hamarosan kénytelen szembenézni azzal, hogy ha mindent megkapunk egyszerre, az gyakran csupán annyit jelent, hogy végül semmink sem marad.

     

    Másik életem, dráma: A fiatal és félénk Ariel, a kolumbiai varrónő szeretné elveszíteni a szüzességét, de az erre tett kísérletek fájdalmasnak és kivitelezhetetlennek bizonyulnak. Arielben felmerül a kérdés, vajon miért nem viselkedik a teste olyan nőiesen, ahogy kellene. Hamarosan megdöbbentő igazság birtokába jut: interszexuálisnak született, mindkét nem ivarszerveivel, és ezért még csecsemőként számos műtéten esett át, hogy testét teljesen nőiessé varázsolják, és szülei lányként nevelhessék. Ez a felismerés elindítja az önmegismerés útján, amelynek során megpróbálja feltérképezni saját igazi énjét, ami talán kívül esik a megszokott nemi polaritásokon.

     

    Április 18., vasárnap

     

    Isten hozott a Senkiföldjén, sorozat: 1. évad – a teljes évad azonnal elérhető lesz magyar felirattal és szinkronnal: A hideg észak eme eldugott szegletében mindenki ismer mindenkit. Ám a Senkiföldjén kiszámíthatatlanok és zordak az elemek, és az idegenek nem mindig boldogulnak errefelé. Egy napon ideérkezik egy optimista tanárnő, aki itt szeretne új életet kezdeni. De hamarosan rá kell döbbennie, hogy ebben a városban az egyetlen, aki megközelítőleg úgy viselkedik, mint egy érett felnőtt, az egy tizenkétéves kislány.

     

    • Gundala, képregény adaptáció, akciófilm: Lépj be Joko Anwar író-rendező különleges filmes univerzumába, amely Indonézia népszerű képregény-szuperhősének és alteregójának, Sancakának a történetét mutatja be. Sancaka azóta az utcán él nehéz és kegyetlen körülmények között, amióta szülei elhagyták. Csak úgy élhette túl a viszontagságokat, hogy mindvégig önmagát és saját biztonságát tartotta szem előtt. Ám amikor a gonosz bandavezér, Pengkor és árva orgyilkosokból verbuvált ördögi csapata kezdi átvenni az irányítást Jakartában, a bűnözés a városban csak egyre súlyosbodik, és igazságtalanság söpör végig az egész országon. Ez az a pont, amikor Sancakának el kell döntenie, hogy továbbra is önmagának élve szemet huny-e az elharapózó események felett, vagy végre felvállalja különleges képességeit és az elnyomottak hősévé válik.

     

    Papírok nélkül, dráma: Négy történet az elvágyódásról és a szeretetről, a bevándorlásról és az identitás kérdéseiről. Négy különböző dilemmáról, amelyekben közös pont az illegális migráció összetett témája. Vajon mit élnek át az okmányok nélkül, illegalitásban utazó, menekülő emberek? Mind a négy történet különböző fázisban tartó menekültekről szól, akik Iránból igyekeznek Európába – Görögországba és Angliába – annak reményében, hogy találnak egy helyet, ami végül otthonul szolgálhat majd nekik. A film egy európai és egy iráni rendező közös munkájaként napjaink egyik legégetőbb kérdésére keresi a válaszokat.

      

     (HBO GO)

      

      

      

     Adblock detektálva

     Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

     Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu