Az HBO Max is beleveti magát a true crime-ba

Colin Firth és Toni Collette főszereplésével érkezik hamarosan egy megtörtént eseményeken alapuló rejtélyes gyilkossági esetet bemutató sorozat.

Az utolsó lépcsőfok Jean-Xavier de Lestrade The Staircase című 13 részes, a Netflixen streamelhető dokusorozatán alapul, amely egy 2001-es emberölési ügyet részletezett. Egy észak-karolinai férfi, Michael Peterson egy éjjel 2001 decemberében azzal riasztotta a 911-et, hogy a házukban található lépcső aljában holtan találta a feleségét, Kathleent, aki minden bizonnyal ittasan zuhant odáig a lépcső tetejéről.

A helyszínre érkező rendőrség azonban olyan sok vért talált a tetthelyen, ami nem származhatott egy egyszerű esésből, így nyomozás indult a férj ellen, akit hamarosan meg is vádoltak a gyilkossággal. Időközben az is kiderült, hogy amikor a család még Németországban élt, egy közeli barátjuk ugyanilyen körülmények között vesztette az életét, illetve hogy Peterson rendszeresen lefekszik fiatalabb férfiakkal.


A sok gyanús körülmény ellenére az ügyészség rendkívül inkompetens módon kezelte az ügyet, ezért

még a tárgyalás során is számos fordulat következett be

(például az, hogy a vádlott az eset újratárgyalását kérte), így mindvégig lehetetlenség volt eldönteni, hogy a férfi tényleg elkövette-e azt, amivel vádolják.

Az amerikai HBO Maxon május 5-én három epizóddal debütáló 8 részes széria pedig nemcsak a nyomozásba enged majd betekintést, hanem bemutatja a család Kathleen halála előtti életét is – méghozzá olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint a már említett Colin Firth (Michael Peterson), Toni Collette (Kathleen Peterson), a Trónok harcából ismert Sophie Turner, Michael Stuhlbarg a Szólíts a nevedenből, Dane DeHaan, Patrick Schwarzenegger és Rosemarie DeWitt. A magyar HBO Max egyelőre annyi információval szolgált, hogy valamikor a tavasszal a sorozat hozzánk is megérkezik.


(via Collider)