Borat 2.: megszólalt a Borat lányát alakító színésznő

A 24 éves bolgár Maria Bakalova először mesélt mélységeiben arról, hogyan kapta meg ismeretlen kelet-európai színésznőként egy hollywoodi film főszerepét, hogy érezte magát a film csúcsjelenetének forgatása közben, és hogy mi a trükkje, hogy ne nevesse el magát.

Miután komolyan felmerült, hogy a Borat utólagos mozifilm több Oscar-díjra is esélyes lehet, köztük a legjobb női mellékszereplő kategóriájában, egyre nagyobb a sajtóérdeklődés a film bemutatása előtt kvázi ismeretlen bolgár színésznő iránt, akivel most a New York Times készített egy hosszú interjút.

A riporternek Bakalova természetesen a hírhedt Rudy Giuliani-jelenetről mesélt a legtöbbet. Mint arról korábban mi is írtunk, a filmben a Borat 15 éves lányát, Tutart alakító színésznőnek magát szélsőjobbos újságírónak kiadva sikerült kieszközölnie egy interjút a Trump legközelebbi tanácsadójaként ismert politikussal, aki a beszélgetés során meglehetősen botrányosan viselkedett a fiatal nővel (közösen iszogatott vele, a térdét simogatta, majd a az interjú helyszínéül szolgáló hotelszoba ágyán hátradőlve a nadrágjába nyúlkált a jelenlétében).

Minderről természetesen Giulianinak is megvan a saját verziója. Bakalova most mindenesetre azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem zavarja a szóban forgó képsor miatt botrányba keveredett politikust. „A saját döntéseidért te magad vagy a felelős. Szóval nem, nem érzem magam rosszul emiatt” – mondta. A színésznő beszélt arról is, hogy már a jelenet felvétele előtt nagyon ideges volt: „A szívem majd kiugrott a helyéről. De Sacha azt mondta, nem szabad izgulni ezekben a helyzetekben. »Kötélidegek! Fogadd el ezt az állapotot, és alakítsd át az idegességedet! Ez mindenen átsegít«, tanácsolta nekem.”

Bakalova arról is beszámolt, hogy Cohen nagyon féltette a jelenet felvétele közben, ezért közbelépett (Boratként berobbant a tett színhelyére, és elkezdett kiabálni Giulianival).

„Nem tudom, hogyan végződött volna a dolog. De szerencsére Sacha pont időben érkezett”

– mondta a színésznő, aki azt is hozzátette, hogy fizikailag viszont inkább akkor érezte igazán veszélyben magát, amikor a politikus ezt követően kihívta rájuk a rendőrséget. „Féltem, hogy valami történni fog. De szerencsénkre elmenekültünk” – mondta Bakalova.

A színésznő egyébként Tutar szerepét egyszerűen egy nyílt meghallgatásra jelentkezve nyerte el, amire egy barátja hívta fel a figyelmét.

„Egy nyílt meghallgatás egy hollywoodi film főszerepére. Ez nyilván lehetetlen. Bolgár vagyok. Senki sem látott még bolgárokat főszerepben”

– viccelődött Bakalova, aki azt is feltárta, hogy még az is megfordult a fejében, hogy valami átverésről van szó, és hogy emberkereskedők karmai közé kerül.

A Sacha Baron Cohennel való közös munka során pedig az ifjú sztár egy trükköt is eltanult mesterétől. „Voltak mozzanatok, amikor egyszerűen annyira vicces volt a jelenet, hogy nem lehetett megállni, hogy elröhögd magad. De ez nagyon rossz, ugye, mert az embereknek nem szabad rájönniük, hogy ez egy átverés. Szóval Sacha megtanította ezt a trükköt, hogy tegyem keresztbe az ujjaimat, és nyomjam őket, hogy még véletlenül se nevessem el magam” – árulta el Maria Bakalova.


(via Independent, IndieWire, Uproxx)