Denzel Washington Hannibált alakítja a Netflix történelmi eposzában

A készülő filmet A Védelmező-trilógia rendezője, Antoine Fuqua jegyzi.

Grandiózus projektet jelentett be nemrég a Netflix, hiszen egy hatalmas történelmi eposzt készülnek leforgatni, ami a legendás karthágói hadvezérről, Hannibál Barkaszról szól, aki Hispániában partra szállva elefántháton kelt át az Alpokon, és észak felől támadta meg Rómát, ami akkor a legnagyobb veszélyt jelentette a köztársaságra. Már az is monumentális filmet ígér, ha elképzeljük a hatalmas elefántokat, amik Róma ellen vonulnak. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a stáb is figyelemre méltó.

Forrás: Getty Images

 

 

  • Hannibál szerepében Denzel Washingtont láthatjuk majd,
  • a rendezői székben Antoine Fuqua ül, aki többek közt a három A Védelmező-filmben dolgozott együtt a színésszel,
  • a forgatókönyv pedig John Logan munkája, akiben biztos nem fogunk csalódni, hiszen ő írta a Gladiátort is.

A készülő projektet a Netflix az X-en (korábban Twitter) jelentette be:

„Denzel Washington és Antoine Fuqua rendező (Kiképzés, A Védelmező) közösen mesélik el a történelem egyik legnagyobb hadvezéreként számon tartott Hannibál történetét. A film a Római Köztársaság ellen vívott, kulcsfontosságú csatáit dolgozza fel. Hamarosan a Netflixen!”

Hannibál ( i. e. 247. – i. e. 183.) képzett katonai stratéga volt, aki a mai Tunézia területén, Szicíliától nem messze vezette seregét. Leghíresebb csatáit a második pun háború (i. e. 218. – i. e. 201.) során vívta a Római Köztársaság ellen – a Netflix filmje is erre az időszakra fókuszál.

 

Ez is érdekelhet

9 tény, amit tuti nem tudtál A Védelmező-filmekről

Robert McCall, a nyugdíjba vonult igazságosztó eredetileg egy '80-as évekbeli tévésorozat főszereplője volt, akit a 2014-es moziváltozatban Russell Crowe játszott volna.

Tovább

 

Az egyelőre cím nélküli film fejlesztése már 20 évvel ezelőtt megkezdődött, ám akkor Washington nem akarta magát hosszabban elkötelezni, inkább a gyerekeivel töltött több időt.

(via Deadline, Looper, Slash Film)