Donald Sutherlanddel támad a Netflix új Stephen King-filmje

Ígéretes előzetes jött ki a legújabb húzónevekkel teli filmadaptációhoz, amelyről még a horror királya is elismerően nyilatkozott a Twitteren.

A 2017-ben kasszát robbantó Az premierje után nem nagyon telt el úgy év, hogy ne adtunk volna hírt itt a PORT.hu hasábjain egy-egy újabb Stephen King-adaptációról. 2019-ben az Az 2-n, a Kedvencek temetőjén és az Álom doktoron rettegtünk, 2020-ban A kívülálló című tévésorozat, tavaly pedig a Végítélet széria szegezett bennünket a képernyők elé. Az idei betevő Stephen King-adagunkat a Netflix fogja szolgáltatni: október 5-én kerül fel a streaming óriás kínálatába a Mr. Harrigan's Phone, amely minden bizonnyal a Mr. Harrigan telefonja címen fog futni idehaza, mivel ez volt a magyar címe a történet alapjául szolgáló kisregénynek is (itthon 2021-ben jelent meg a Minél véresebb antológiakötetben).

A filmváltozatot az American Horror Story kreátora, Ryan Murphy jegyzi producerként Jason Blum alacsony költségvetésű, de nagyot szóló horrorokra szakosodott cégével, a Blumhouse-szal közösen. A forgatókönyvíró és a rendező pedig az a John Lee Hancock, akitől legutóbb az Ördög a részletekbent láttuk (ami még a PORT.hu kifinomult ízlésű kritikusának is tetszett összességében). Ilyen nevek mellett tényleg szinte már csak hab a tortán, hogy

a címbéli Mr. Harrigant nem kisebb hollywoodi sztár alakítja, mint Donald Sutherland!

Íme a film legfrissebb előzetese:

A Netflix egyébként „természetfeletti coming-of-age történet”-ként promózza a filmet. Van is benne valami, hiszen, a főszereplője egy álmos kisvárosban élő fiatal srác, Craig (az Az 1-2-ből ismerős Jaeden Martell alakítja), aki összebarátkozik Mr. Harrigannal, a visszahúzódó milliárdossal (Donald Sutherland), és a könyvek iránti szeretetüknek köszönhetően csakhamar furcsa barátság alakul ki közöttük. Amikor azonban Mr. Harrigan sajnálatos módon életét veszti, Craig rájön, hogy az öregúr nemcsak hogy képes vele még a sírból is kommunikálni egy iPhone-on keresztül, ami fenekestül felforgatja az életét...

Nemrég maga Stephen King is megnézte a film szinte már készre vágott változatát, és ezt írta ki a Twitter-oldalára:

Láttam a John Lee Hancock által írt és rendezett Mr. Harrigan telefonja szinte végső vágását, és bizony majdhogynem zseniális.

(via Geektyrant)