Elkészült a tengeralattjárós gyilkosságról szóló sorozat

Peter Madsen dán feltaláló 2017 augusztusában ölte meg Kim Wall svéd újságírót, akinek a holttestétől borzalmas módon szabadult meg. Nézd meg a horrorisztikus eseményekről mesélő széria előzetesét!

Ahogy arról annak idején a magyar sajtóban is rengeteget lehetett olvasni, Wall azért lépett a Madsen saját maga által épített tengeralattjárója fedélzetére, hogy interjút készítsen a feltalálóval. Pár nappal később a jármű elsüllyedt (mint később kiderült, a férfi maga süllyesztette el, hogy így tüntesse el a nyomokat), az újságíró feldarabolt holttestének maradványai pedig a tengerből kerültek elő.

Madsen tengeralattjárója. Forrás: Mikko Suominen / Getty Images

 

Madsen sokáig ragaszkodott hozzá, hogy baleset történt, a 2018 áprilisában hozott bírósági ítélet szerint viszont a férfi előre eltervezte, hogy megöli a 30 éves Wallt (megfojtja vagy elvágja a torkát): az ügyészség kiderítette, hogy a feltaláló perverz szexuális fantáziáit akarta kiélni az újságíró megkínzásával és meggyilkolásával. Peter Madsent tettéért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. A börtönből a férfi tavaly októberben szökni próbált, de a rendőrök hamar elkapták.

A megtörtént események alapján a dán Tobias Lindholm (R, Emberrablás, Egy háború, Mindhunter) rendezett hatrészes sorozatot The Investigation címmel, amit a dán nézők már a múlt ősszel láthattak, most pedig az HBO-nak sikerült megszereznie a jogait, így az HBO Max előfizetői február 1-jétől streamelhetik. A magyarországi premierről egyelőre nem áll rendelkezésre információ.


A The Investigationben szokatlan módon sem Madsen, sem Wall karaktere nem jelenik meg, mivel kizárólag a borzalmas bűnügyben zajló nyomozásról szól. A Jens Møller Jensen, a koppenhágai rendőrség gyilkossági osztályának vezetője és csapata által végzett munkát mutatja be, és a hírek szerint szoros együttműködésben készült a rendőrnyomozóval és a meggyilkolt újságírónő szüleivel. A sorozatban olyan neves dán és svéd színészek szerepelnek, mint Søren Malling, Pernilla August vagy Tobias Lindholm állandó színésze, a Trónok harcából is ismert Pilou Asbæk.


(via IndieWire, hvg.hu)