Élő közvetítéssel próbálkozik a Netflix

A fejlesztés még korai fázisban van, egyelőre nem tudni, mikor vezethetik be.

A Deadline értesülései szerint a streaming szolgáltató komolyan vizsgálja az élő közvetítések lehetőségét, és a Netflix meg is erősítette ezt, hozzátéve, hogy a fejlesztés még korai fázisban van, továbbá, hogy nem szkriptelt műsorok és stand-up különkiadások során fogják igazán hasznát venni.

Ez azt jelentené, hogy versenysorozatok és tehetségkutató versenyek esetében – mint például a The Circle producerének, Studio Lambertnek a Dance 100 című, hamarosan induló táncverseny-sorozata – a Netflix élőben szavaztathatna a nézőkkel. De hasonlóképpen felhasználhatná az új funkciót, ha a cég visszahozná a Netflix Is A Joke humorfesztivált (bár a szolgáltató folyamatosan eső népszerűsége okán ez a cím inkább a valóságot fedi, mint seregnyi komikus élő műsorát), amely során mintegy 300 stand-upos lépett fel Los Angelesben, köztük Dave Chappelle, Larry David és Pete Davidson. A jövőben élőben is közvetíthetnék a műsort, esetleg egy néhány másodperces késleltetéssel, ha a helyszínen túlságosan elszabadulnának a poénok. 

Forrás: Netflix

 

Ha bevezetik az élő közvetítést és a közvetlen szavazást, akkor nyilvánvalóan megszaporodnak majd a showműsorok, vetélkedők és az olyan (hivatalosan) nem szkriptelt reality-sorozatok is, mint amilyen a Love Is Blind volt.