Ennyi gázsit kapnak a Jóbarátok szereplői a várva várt reunionért

A Hollywood Reporter szerint 2,5-3 millió dollár körül kaszált fejenként a hat szereplő. Azért az nem rossz órabér!

Május 27-én végre valahára visszatér a képernyőkre a Jóbarátok. Igaz, csak egy egyórás beszélgetős különkiadás erejéig, ami a Jóbarátok: Újra együtt címet kapta – a magyar rajongóknak jó hír, hogy az amerikai HBO Max-premierrel azonos időben, május 27-én, csütörtök délelőtt a hazai HBO GO kínálatába is felkerül.

A Jóbarátok sztárjai, azaz Jennifer AnistonCourteney CoxLisa KudrowMatt LeBlancDavid Schwimmer és Matthew Perry visszatértek a legendás sitcom eredeti forgatási helyszínére, a burbanki Warner  stúdió területén található 24-es színpadra (egészen konkrétan Monica díszletlakásának kanapéjára!), hogy improvizációs formában, spontán, forgatókönyv nélküli játékkal ünnepeljék meg a kultikus sorozatot. No de mennyit kaptak a színészek ezért az egyórás reunionért?

A Hollywood Reporter információi szerint valahol 2,5-3 millió dollár között, ami nagyjából 714-857 millió forintnak felel meg!

De ne sajnáljuk tőlük, bőven megdolgoztak ezért a pénzért, amikor 1994 és 2004 között, tíz évadon keresztül futott a sorozat. A Jóbarátok a '90-es évek egyik legmeghatározóbb sitcomja lett, ami még ma is kultikus népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy a hat főszereplőnek a mai napig 20-20 millió dollárt fizet minden évben a Warner, annyi tévécsatorna és streaming platform ismétli világszerte a sorozatot. Azért annak a tükrében nem rossz zsebpénz ez, hogy a legelső évad idején még csak 22 500 dolláros gázsit kaptak epizódonként a színészek – ami a 9-10. évadra már epizódonként 1 millió dollárra nőtt. A hat sztár személyes vagyona ezzel így fest jelenleg:

  • Jennifer Aniston: 300 millió dollár
  • Courtney Cox: 150 millió dollár
  • Matthew Perry: 120 millió dollár
  • David Schwimmer: 100 millió dollár
  • Lisa Kudrow: 90 millió dollár
  • Matt LeBlanc: 80 millió dollár

A Jóbarátok: Újra együtt teljes tartalma egyelőre nem ismert. Csak annyit tudni, hogy számos sztár feltűnik majd a nosztalgiashow-ban (itt gyűjtöttük össze az impozáns névsort), a színészek pedig nem karakterben lesznek, hanem saját maguk fognak visszaemlékezni könnyes szemmel a '90-es évekre, vicces olvasópróbát tartanak a régi jeleneteikből, és kvízjátékban mérik fel egy asztal körül ülve, mennyire emlékeznek még a Jóbarátok apró részleteire az utolsó epizód levetítése után 17 évvel.