Eszeveszetten látványos dél-koreai sci-fi jön a Netflixre

A Space Sweepers lett volna az ázsiai ország első űrben játszódó mozifilmje, de a koronavírus miatt végül a streaming platformon debütál februárban.

A dél-koreai Merry Christmas filmstúdió tavaly gondolt egy merészet, és összeállt a szöuli Dexter Studios vizuális effektgyárral (valamint a kínai Huayi Tencent Entertainmenttel), és olyan helyi hírességeket csatasorba állítva, mint Kim Tae-Ri és Song Joong-Ki (akik nagyjából a dél-koreai Döbrösi Laurának és Szabó-Kimmel Tamásnak felelnek meg az életkorukat és a népszerűségüket tekintve), leforgatták az ország első nagyköltségvetésű sci-fi akciófilmjét. A Space Sweepers, azaz Űrtakarítók mozipremierje eredetileg 2020 nyarán lett volna. Csakhogy közbeszólt a világméretű koronavírus-járvány, és hiába halasztották el őszre a bemutatót, a koreai filmszínházak nem nyitottak ki újra azóta sem, így a film végül dobozban maradt. Egészen mostanáig: a Netflix megvásárolta a nemzetközi forgalmazás jogait, így február 5-én már nemcsak a dél-koreaiak nézhetik meg az űrben akciózó fenegyerek-takarítókat, hanem a világ összes sci-fi rajongója. Íme a látványos előzetes:

A történet szerint 2092-ben járunk. Az emberiség már meghódította az űrt, de a bolygóközi utazás nagyon veszélyes, így minden tele van űrszeméttel. Ám a sok törmelék között igazi kincseket is rejthetnek a pórul járt kozmonauták járműveinek roncsai, így több bátor, high tech guberálócsapat is itt próbálja magának kikapargatni a milliókat érő gesztenyét. Ilyen válogatott „űrkukabúvárokból” áll a Victory űrhajó fiatal és lelkes legénysége is: Song Joong-Ki egy vagány pilótát alakít, Kim Tae-Ri egy űrkalózt, Jin Sun-Kyu egy rakétamérnököt, Yoo Hai-jin pedig egy Bubs nevű, hatékony guberálásra átprogramozott harci droidot. Miután a csapat befog egy jelet, miszerint egy űrcirkáló pont az ő körzetükben esett szét anyacsavarokká, átnézik az épen maradt rakteret – amelynek a belsejében egy 7 éves kislányt találnak. Csakhogy a gyermek valójában nem ember, hanem robot, nem is akármilyen: őt keresi égen-földön az Űrrendőrség, így a Victory  legénysége csinos kis summát remél érte. Naná, hogy még véletlenül sem lesz ennyire egyszerű a dolguk... (via The Hollywood Reporter)