Evan Rachel Wood nem akarja a YouTube-on látni azt a videót, amiben Marilyn Manson megerőszakolja

A színésznő az HBO filmjében erősítette meg korábbi vádjait.

Március 15-én került fel az HBO Max kínálatába a Rising Phoenix című kétrészes dokumentumfilm, amelyben Evan Rachel Wood azt meséli el, milyen traumatikus élmény volt 4 éven át bántalmazó kapcsolatban élni Marilyn Mansonnal.

Wood legerősebb állítása a filmben, hogy a Heart-Shaped Glasses című számhoz készített klip forgatása közben Manson „gyakorlatilag megerőszakolta”. Már a videó 2007-es debütálásakor is elterjedt a pletyka, hogy valódi szex látható a klipben, és Wood ezt most megerősítette. Ő csak abba egyezett bele, hogy szimulált szexjelenetet vesznek fel, de Manson a forgatás közben megerőszakolta.

A színésznő ezért azt szeretné, ha a YouTube eltávolítaná a szóban forgó klipet, és egyben megosztott egy petíciót is az Instagram-oldalán.

Közelről követjük a fejleményeket, és meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket, ha úgy ítéljük meg, hogy a tartalomgyártók számára előírt szabályzatunkat megsértették 

– reagált válaszában a YouTube szóvivője, Jack Malon.


Megszólalt Manson jogi képviselője is, aki tagadta a színésznő állításait
, mondván, hogy azokat könnyű cáfolni, mert rengeteg szemtanú volt jelen a háromnapos forgatás alatt. Wood szerinte nemcsak a forgatáson vett részt, de a produkció hetekig tartó előkészületében is, és jelen volt a vágószobában is. A szimulált szexjeleneteket órákon át rögzítették több kameraállásból, hosszú szünetekkel és leállásokkal az egyes snittek közt.

Wood azt is kifejti a filmben, mennyire hálás amiatt, hogy úgy érzi, az emberek hisznek az állításainak. A dokumentumfilm nem titkolt célja, hogy beemelje a köztudatba a sokszor a mai napig is tabuként kezelt családon belüli erőszakot és szexuális bántalmazást. Manson legutóbb március elején hallatott magáról, amikor is beperelte Woodot, mondván, hogy a színésznő állítása, miszerint ő erőszaktevő és bántalmazó, „rosszindulatú hazugság, amely kisiklatta az addig sikeres zenei, televíziós és filmes karrierjét”.

Via: Uproxx / Pitchfork