Ezek a Jóbarátok legjobb epizódjai

2004. május 6-án került adásba a népszerű sitcom utolsó, azaz 236. része. A jeles évforduló örömére a legnagyobb filmes adatbázis, az IMDb felhasználói szavazatai alapján megnéztük, melyek azok az epizódok, amiket a legjobban szeretnek a rajongók.

10. Monica és Chandler esküvője, 2. rész (7. évad / 24. rész) – 9,2 pont

A 4. évad legvégén Ross londoni esküvőjén egymásra talált Monica és Chandler esküvőjét két (sőt, még több) epizódban dolgozták fel az alkotók – ezek közül a másodiknak sikerült becsusszannia a TOP10-be. Az epizód legnagyobb részében az okozza a bonyodalmakat, hogy még az előző rész végén Chandler a vacsorán kiakadt a szüleire, ezért lelépett, és még mindig nem került elő. Ezenkívül egy talált pozitív terhességi teszt miatt mindenki azt hiszi, hogy Monica terhes, de kiderül, hogy nem ő az. Végül az esküvő rendben lezajlik, és még a következő, a 8. évad 1. epizódjában, Az igen után címűben is folytatódik (ekkor derül ki, hogy Rachelé volt a terhességi teszt). Bónusz: ebben a részben vendégszerepel Gary Oldman, aki Joey köpködős színészkollégáját játssza.


9. A legrosszabb hálaadás (5. évad / 8. rész) – 9,2 pont

Ebben a flashbackepizódban mindenki elmeséli, melyik volt a legrosszabb hálaadás az életében: Chandlernek az, amikor megtudta, hogy elválnak a szülei, Phoebe-nek az, amikor az előző életében elvesztette a karját (kétszer is), Joey-nak az, amikor beszorult a feje egy pulykába, Monicának pedig az, amikor még kövér volt, Ross pedig hazahozta a hálaadásra kollégiumi szobatársát, Chandlert is, és nagyon tetszett neki a fiú, de véletlenül meghallotta, hogy az azt mondja a háta mögött Rossnak, hogy nem akarja a dagadt húgával tölteni az estét. Végeredményben ezért fogyott le a lány (sőt, az esetnek egyéb maradandó következményei is lettek, mivel elhatározta, hogy bosszút áll Chandlerön, és az akció egy szerencsétlen balesetben csúcsosodik ki). Ezenkívül ennek az epizódnak a végén járja el Monica a táncot a fehére húzott pulykával, hogy kiengesztelje a fiút.


8. Ross esküvője, 2. rész (4. évad / 24. rész) – 9,2 pont

Ebben a rendkívül eseménydús epizódban nagyon sok minden történik. Rachel úton van Londonba, hogy tönkretegye Ross és angol menyasszonya, Emily esküvőjét, mert az előző részben rájött, hogy még mindig szerelmes a fiúba. Monica búskomorságba esik, amikor a próbavacsorán az egyik vendég azt hiszi róla, hogy ő a vőlegény anyja: az elkeseredett lányt Chandler vigasztalja meg, és végül egy ágyban kötnek ki – itt kezdődik szerelmük története. Végül Rachel letesz róla, hogy feldúlja a ceremóniát, de annak így is annyi, mivel Ross Emilyé helyett az ő nevét mondja az esketéskor. Bónusz: ebben az epizódban vendégszerepel Hugh Laurie; Rachel utastársát játssza a repülőn, akinek az agyára megy a lány.


7. A pletyka (8. évad / 9. rész) – 9,3 pont

Egy újabb népszerű hálaadásos epizód! A pletyka legnagyobb durranása pedig, hogy ez az a rész, amelyben nem más vendégszerepel, mint Brad Pitt: azt a volt iskolatársat játssza, Willt, az egykori kövér srácot, akivel annak idején Ross megalapította az „Utálom Rachel Greene-t” klubot, ami az este folyamán ki is derül. Ahogy az is, hogy ők terjesztették el annak idején a lányról azt a pletykát, hogy hermafrodita (valószínűleg ez a poén ma már nem menne át a PC-teszten, és nem kerülne be a forgatókönyvbe). A forgatás idején egyébként Pitt és a Rachelt alakító Jennifer Aniston egy párt alkottak, így még viccesebb a színlelt gyűlölködés.


6. A videószalag (8. évad / 4. rész) – 9,3 pont

A TOP5-ről épphogy lecsúszott epizódban nem történik sok minden – de az annál izgalmasabb. A korábbi részekben derült ki Rachel terhessége, illetve az, hogy az apa természetesen Ross. Monica és Chandler visszatérnek a nászútról, pont jókor, hogy a többiekkel együtt megnézzék azt a mindent eldöntő felvételt, amiből kiderül, hogy ki kezdeményezte az ominózus együttlétet, amelynek során Rachel teherbe esett. Ross ugyanis véletlenül felvette az aznap este történéseit, és miközben a lány ragaszkodik hozzá, hogy a fiú nyomult rá, a srác szerint pont Rachel volt a kezdeményező fél. Hogy a vitát eldöntsék, a lány megmutatja mindenkinek a videót, amiből kiderül az igazság: ő volt az, aki bedobta Rossnál azt a pasizós dumát, aminek a hatására a fiú megcsókolta.


5. A lánykérés, 2. rész (6. évad / 25. rész) – 9,3 pont

A dupla rész előző felvonásában akarta Chandler megkérni Monica kezét, de mivel az étteremben összefutottak a lány korábbi szerelmével, Richarddal, erre végül mégsem került sor. A második felvonásban még tovább bonyolódnak a dolgok, mivel annak érdekében, hogy Monica ne fogjon gyanút, Chandler elkezd házasságellenes nézeteket hangoztatni, ám a csel túl jól sikerül, és a lány annyira elkeseredik, hogy amikor Richard felbukkan és bevallja neki, hogy még mindig szereti, és elvenné feleségül, Monica teljesen összezavarodik. Az epizód végén azonban a lány azzal lepi meg Chandlert, hogy telerakja gyertyával a lakást, és ő akarja megkérni a kezét, de annyira küszködik a könnyeivel, hogy nem megy neki, szóval végül a srác is letérdel, és végre megtörténik a lánykérés.


4. A családi videó (2. évad / 14. rész) – 9,4 pont

A rajongók minden bizonnyal azért szeretik annyira ezt az epizódot, hogy majdnem felkerült a dobogóra, mert egyrészt itt debütált először néhány jóbarát fiatalkori énje (azaz a kövér Monica, a nagy orrú Rachel és az afrofrizurás Ross), másrészt a korábbi összejövés és gyors szakítás után itt jön össze végre rendesen Ross és Rachel – pont a videó miatt, amelyben a régi felvételeket láthatjuk hőseinkről, mivel a szalagavatóra készülő családot megörökítő képsorból kiderül, hogy a fiú már akkor őszintén szerette a lányt (mikor Rachel partnere nem jön el, Ross minden ellenérzése ellenére feláldozná magát, és elkísérné a bálba, hogy ne legyen egyedül, de végül hoppon marad). Ebben a részben látható ezenkívül az is, hogy Joey barátsága jeléül vesz egy ízléstelen arany karkötőt Chandlernek, Monica pedig a családi videó végén megtalálja a szülei szexvideóját.


3. Az embriók (4. évad / 12. rész) – 9,5 pont

A bronzérmes epizód legfőbb érdekessége, hogy itt ültetik be öccse, Frank és nála jóval idősebb felesége, Alice embrióit Phoebe-be, miután a legutóbbi részben vállalta a béranyaságot. Az érdekesség pedig, hogy ezt a fordulatot azért találták ki az alkotók, mert a Phoebe-t alakító Lisa Kudrow valóban teherbe esett, és nem akarták emiatt egy jó időre kiírni a cselekményből, szóval inkább beleírták valahogy a terhességet. Az embriók című rész további fontos történése, hogy Joey és Chandler egy kvízjátékban (amelynek az a lényege, hogy ki ismeri jobban a másikat) elnyeri a lányok (Monica és Rachel) lakását...


2. Az utolsó, 1. rész (10. évad / 17. rész) – 9,7 pont

A teljes tíz évadot az alkotók egy dupla résszel zárták le, és érdekes módon nem a legeslegutolsó epizód került fel a listára, hanem a dupla epizód első része. A két legfontosabb történés közül az egyik, hogy kiderül: Erica (Anna Faris), akitől Monica és Chandler örökbefogadni készülnek, ikrekkel várandós – és a babák meg is születnek. A másik fontos dolog, hogy miután Ross és Rachel együtt töltötték az éjszakát, a fiú azt hiszi, a lány nem megy el az új munka miatt Párizsba, de Rachel nem változtat a tervein. Ross megpróbálja neki bevallani az érzelmeit, de Gunther közbeavatkozik – hogy inkább ő vallja meg örök (és plátói) szerelmének az érzéseit. Mikor Rachel elindul a reptérre, Ross Phoebe-vel utána indul, hogy megállítsa.


1. Mindenki rájön (5. évad / 14. rész) – 9,7 pont

A rajongók szívének legkedvesebb rész pedig nem más, mint az, amelyikben végre napvilágra kerül a titok, miszerint Chandler és Monica már a múlt évad óta együtt vannak (ahogy már írtuk: Ross londoni esküvőjén kötöttek ki egy ágyban, amikor a lány vigaszra szorult, mert a vőlegény anyjának nézték). Joey már egy ideje kitalálta a dolgot, Phoebe viszont most jön rá, amikor az utca túloldalán lévő lakásból (a Csúnya Pucér Pasiéból, ami épp kiadó) meglátja őket „izélni”. Ezután a lány és Rachel szövetkeznek, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból, és a cél érdekében Phoebe megpróbálja elcsábítani Chandlert. Az esemény egy bizarr csókkal végződik, amikor azonban a srác nem bírja tovább, és bevallja, hogy Monicát szereti. Az epizód végén sajnálatos módon Ross is hasonló módon jön rá a dologra, mint Phoebe: a Csúnya Pucér Pasi lakásából nézheti végig, ahogy a legjobb barátja és a kishúga egymásnak esnek – emiatt visszatérnek a dührohamai.


(via IMDb, Wikipedia)

Április 15-től a kultsorozat mind a tíz évada elérhető magyar szinkronnal az HBO GO streamelős szolgáltatónál.

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu