Ezeket a filmeket és sorozatokat streameld júliusban

A Netflix, a Disney+ és az HBO Max kínálatából szemezgetünk.

Netflix

Július elsején rögtön a Stranger Things 4. évadának két, mozifilm-hosszúságú záróepizódjával indul a hónap.

 

D.B. Cooper: Where Are You (július 13.)

Manapság igen sikeresek a true crime történetek, és ennek jegyében a dokumentumfilm-sorozat minden idők egyik legnagyobb megoldatlan bűnügyi rejtélyét szeretné feltárni. A D.B. Cooper: Where Are You a nyomozásra összpontosít, amelynek célja annak a bűnöző kilétének felderítése, aki 1971-ben eltérített egy utasszállító repülőgépet, majd 200 000 dollárral egyszerűen kiugrott a repülőgépből. D.B. Cooper rejtélye több mint 50 éve piszkálja az emberek fantáziáját, számos elméletet szült, ezért nyilván sokan kíváncsian várják, a sorozat tud-e új információkkal szolgálni.

 

Resident Evil (július 14.)

A Kaptár filmes rebootja után a népszerű horroros videójáték-franchise ezúttal sorozattal próbálkozik. A Resident Evil két külön idősíkban meséli el a történetet: az egyik az Umbrella Corporation sötét eredetét, a másik pedig a T-vírus kitörését követő világot mutatja be. Bár a játékok ihlették a Mila Jovovich főszereplésével készült, hosszú ideig futó mozifranchise-t, a rajongók körében sosem aratott nagy sikert. Remélhetőleg ez az új megközelítés olyan videojáték-adaptációt eredményez, amelyet a játékok rajongói is a keblükre ölelhetnek.

 

Virgin River (július 20.)

A romantikus sorozat egy fiatal nőről szól, aki szeretne új életet kezdeni, ezért Los Angelesből egy távoli városba költözik. Ott igyekszik megtalálni a belső boldogságot,  megszokni új otthonát. Az olyan kisvárosi történetekben, amelyek arról szólnak, hogy  emberek értelmet találnak az egyszerűbb életben, nincs semmi újdonság, a Virgin River azonban sikeresen elkerüli, hogy túlságosan tökéletessé tegye a dolgokat.

 

Jurassic World: Krétaköri tábor (július 21.)

A Jurassic World eseményei közben a Nublar-szigeten rekedt gyerekek őrült menekülése véget ér az ötödik évaddal. A Netflix animációs sorozata köröket ver a Jurassic World-filmekre (bár lássuk be, ez nem nehéz), olykor még a horror felé is elkalandozik. A negyedik évadban úgy tűnt, hogy a szigetről végre kijutva megmenekültek, de talán egy még nagyobb slamasztikába kerültek – a sorozat végén azért csak sikerül hazajutniuk. 

 

Uncoupled (Július 29.)

Közel egy évtizeddel azután, hogy az Így jártam anyátokkal véget ért, Neil Patrick Harris visszatér a kis képernyőhöz: az Emily Párizsban, a Szex és New York és a Moder család alkotóinak új sorozatában egy meleg férfit alakít, akinek látszólag ideális élete van, csakhogy kiderül, hogy a férje el akarja hagyni. A civilben is rendkívül rokonszenves Harris elbűvölő és vicces színész, és jó lesz látni, ahogy egy olyan karaktert játszik, aki megpróbál megbirkózni élete új szakaszával, élete szerelmének elvesztésétől kezdve az újbóli randizásig.


 

HBO Max

Walker (július 23.)

Úgy ám, a texasi kopó, csak ezúttal Chuck Norris nélkül:  az újragondolásban Jared Padalecki lépett a helyébe, aki a törvény betartása mellett védi otthonát és szeretteit. Az eredeti sorozat egy kicsit giccses mókázás volt, míg az új változat felfogása sokkal földhözragadtabb, és természetesen az Odaát rajongói valószínűleg örömmel látják újra Padaleckit.

 

The Last Movie Stars (július 21.)

Martin Scorsese produceri felügyelete alatt Ethan Hawke ezúttal a kamera mögött teszi oda magát: a 6 részes dokumentumfilm memoárnak indult Paul Newman megbízásából, aki több közeli barátjával és családtagjával együtt sztorizgat. Végül portréfilm kerekedett ki belőle, ami Newman és felesége, Joanne Woodward életét mutatja be.

 

Pretty Little Liars: Original Sin (július 28.)

A Hazug csajok társasága-franchise új darabja egy kisvárosban játszódik, amelyet egy évtizedekkel ezelőtti traumatizáló esemény kísért. A jelenben egy baráti társaság egy ismeretlen támadó célkeresztjébe kerül, aki úgy tűnik, sokat tud a legsötétebb titkaikról. A rejtélyes thrillerek manapság igen népszerűek, ráadásul a sorozat is a tizenéves közönségnek szól, és egy népszerű franchise része, szóval nagyot durranhat.