Ezeket nézd a Netflixen a hétvégén

Az aktuális toplistára már fellopózott két karácsonyi film, az egyik ráadásul az első helyen trónol.

Megnéztük, milyen filmek és sorozatok a menők épp a magyar Netflixen. Ha biztosra akarunk menni a hétvégén, akkor ezek közül válasszunk – elvégre több tízezer streaminges nem tévedhet.

10. A tolvajok hadserege


A halottak hadserege című Zack Snyder-film előzményében egy titokzatos nő beszervezi Sebastiant, a bankpénztárost, hogy segítsen a társainak kirabolni három legendás széfet Európában. (A Port kritikája itt olvasható.)

9. Lock & Key – Kulcs a zárját (2. évad)


A Netflix fantasyszériája Joe Hill (Stephen King horrorpápa fia) képregényén alapul. A sztori szerint apjuk halála után a három testvér anyjukkal a család ősi birtokára költözik, ahol mágikus kulcsokat találnak, amelyek képességeket és titkokat nyitnak meg. (A Port kritikája itt olvasható.)

8. A vadnyugat törvényei szerint


Jeymes Samuel westernjének főhőse egy bandita (Jonathan Majors), aki megtudja, hogy ellenségét (Idris Elba) kiengedik a börtönből, ezért összecsődíti a bandáját, hogy bosszút álljon rajta. A Port szerzője szerint mindenkinek ajánlható a film,  „aki szereti a westerneket, főleg abban a formában, ahogyan Tarantino tálalta a Django elszabadulban és az Aljas nyolcasban. De azok is bátran tegyenek vele egy próbát, akik szerint a Netflix csupa ócska gagyit ont magából szakmányban – A vadnyugat törvényei szerint garantáltan nem fércmű! (A teljes kritika vasárnap este lesz olvasható a Porton.)

7. Yara


A megtörtént eseményeken alapuló olasz filmben az elszánt ügyészt beszippantja egy 13 éves kislány eltűnésének ügye, és a végletekig elmegy, hogy kiderítse az igazságot.

6. Te (3. évad)


A Caroline Kepnes azonos című bestsellerén alapuló sorozat főszereplője egy könyvesboltmenedzser, aki beleszeret egy feltörekvő íróba, és extrém lépéseket tesz, hogy része legyen az életének.

5. Télapó visszatért


Négy acsarkodó nővér gyorstalpalót kap abból, mit jelent a családi összetartás, amikor karácsonykor felbukkan régen látott apjuk a család puccos ősi kastélyában. Az angol vígjáték főszerepeiben John Cleese, Kelsey Grammer, Elizabeth Hurley, April Bowlby és Talulah Riley látható.

4. Narcos: Mexikó (3. évad)


A Narcos mexikói spin-off sorozata az 1980-as évekbeli mexikói drogháború kezdetét, a Guadalajara kartell felemelkedésének igaz történetét meséli el, a megszokott, brutálisan nyers stílusban.

3. Nyerd meg az életed


A Netflix koreai sikersorozata kirobbanthatatlan a TOP10-ből. Aki még nem látta, pótolja, mielőtt belefutna egy spoilerbe. (A szériáról itt írtunk.)

2. Arcane


A Netflix új animációs sorozata a League of Legends című, valós idejű stratégiai játék univerzumában játszódik, és a játékhoz hasonlóan a 16 évesnél idősebb nézőket célozza. A sztori szerint kiéleződik a testvérvárosok, Piltover és Zaun közötti viszály. A mágikus technológiák és egymásnak feszülő nézetek háborújában két nővér harcol az egymással szemben álló oldalakon.

1. A szerelem illata


Egy Los Angeles-i írónő egy randiappon találkozik a tökéletes pasival, de amikor 5000 kilométert utazik, hogy meglepje a férfit karácsonykor, ráébred, hogy átverték. Főszerepben: Nina Dobrev és Jimmy O. Yang.

 

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.