Ezeket streameld a héten, ha jót akarsz magadnak!

Nicole Kidman és Zac Efron családi vígjátékkal, Jessica Alba látványos akciófilmmel, Lily Gladstone pedig egy komoly társadalmi drámával gondoskodik arról, hogy ne unatkozzunk június utolsó hetében.

1. Sárkányok háza 2. évad (Max, 06. 17-től)

Sárkányok háza nemrég elstartolt 2. évada már a nyitóepizódban is váratlan szexjelenettel és brutális gyilkossággal sokkolja a nézőket, ráadásul a későbbiekben a készítők még jobban megemelik a téteket (mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy 4 részt is megnézhettünk a PORT.hu kritikájához).

A Sárkányok háza 2. évada lesokkol, és tényleg a nappaliba viszi a mozit

Látványos csaták, gyomorforgató gyilkosságok, rengeteg sárkány és intrika – ezt ígéri a Trónok harca spin-off sorozata.

Tovább

 

A történet természetesen ott folytatódik, ahol az első évad véget ért: Westeros kontinense véres polgárháború küszöbén áll. A Zöld Tanács Aegon királyért, a Fekete Tanács Rhaenyra királynőért harcol, mivel mindkét fél úgy gondolja, hogy ő a Vastrón egyetlen igaz örököse. A nézőknek pedig mindenütt a világon dönteniük kell: a Targaryen-ház melyik oldalára állnak.

 

2. Robbanáspont (Netflix, 06. 21-től)

Múlt pénteken debütált a Netflixen Jessica Alba új akciófilmje (eredeti címén: Trigger Warning), amelyben a 43 éves színésznő egy olyan nőt alakít, aki az amerikai különleges erők egyik kommandósa, ám az apja váratlan halála után hazatér a szülővárosába, hogy új tulajdonosként vigye tovább a család által üzemeltetett kocsmát. Hamarosan azonban kiderül, hogy a várost már egy erőszakos bűnbanda irányítja, és közben számos sötét titokra is fény derül Parker apjának halálával kapcsolatban...

Naná, hogy a bűnözők annyira felbosszantják a főhősnőt, hogy felhozza a pincéből a fegyvereit, átváltozik Rambóvá, és kő kövön nem marad!

 

3. Supacell (Netflix, 06.27-től)

Csütörtöktől les streamelhető ez a látványos CGI-trükkökkel felturbózott brit sci-fi sorozat, amelyben

Dél-London feketék lakta negyedében hétköznapi emberek egy kis csoportja váratlanul emberfeletti gyorsaságra és más szuperképességekre tesz szert,

és bár a különös jelenség eleinte véletlenszerű dolognak tűnik, természetesen kiderül, hogy sokkal komolyabb, sötét titkokat rejtő, nagy összefüggések húzódnak meg a háttérben. A széria érdekessége, hogy az írója és rendezője nem más, mint az ismert brit hiphopelőadó, Rapman.

 

4. Egy családi ügy (Netflix, 06.28-tól)

Június 28-án, pénteken kerül fel a Netflix kínálatába az A Family Affair című romantikus vígjáték, aminek szereposztása és a sztorija sem semmi:

Nicole Kidman Brooke-ot, a megözvegyült anyát alakítja benne, aki összejön egy felkapott fiatal hollywoodi filmsztárral, akit Zac Efron alakít!

És ha ez még nem lenne elég a sok vicces bonyodalomhoz, kiderül, hogy a jóképű ifjú titánnak történetesen épp Brooke lánya (Joe King) volt az asszisztense, aki pont azért mondott fel, mert már nem bírta idegekkel a piperkőc színész sztárallűrjeit... A film érdekessége, hogy Brooke anyját Kathy Bates, a Tortúra és a Titanic sztárja alakítja.

 

5. Fancy Dance (AppleTV+, 06.28-tól)

A Sundance-en való emlékezetes tavalyi bemutatkozása és az azt követő sikeres fesztiválkörút után pénteken végre az Apple TV+ kínálatába is felkerül a Fancy Dance című film, a főszerepben Lily Gladstone-nal, akinek a játékát a kritikusok ezúttal is ugyanúgy az egekig magasztalták, mint a Megfojtott virágok premierje idején. Az őslakos származására kifejezetten büszke, 37 éves amerikai színésznő ezúttal ugyanis egy Jax nevű nőt alakít, aki a húga titokzatos eltűnése után nagy szeretettel gondoskodik az oklahomai indián rezervátumban árván maradt unokahúgáról, Rokiról, aki az ősei fontos ünnepi szertartására, a pow-wow táncra készül. Roki hivatalos gyámjának viszont a lány nagyapját, Franket nevezik ki az állami szervek, Jax azonban nem nyugszik bele, hogy az apja vigyázzon szeretett unokahúgára.

Az éj leple alatt megszöknek, hogy megkeressék Roki eltűnt édesanyját – a hírekbe azonban Jax már egy elvetemült emberrablóként kerül be, aki túszul ejtette a saját unokahúgát...