Ezt a 9 filmet és sorozatot streameld a hétvégén

Esősnek és borongósnak ígérkezik a hétvége, de segítünk átvészelni.

Olyan könnyed filmeket és sorozatokat ajánlunk, amelyek frissen kerültek fel a streamingoldalakra. A kínálatban akad ravasz krimi, poszt-apokaliptikus sci-fi, kémthriller, gasztrokaland, kosztümös szatíra, de még egy török melodráma is.

Silo (Apple TV+)

A Hugh Howery sci-fi regényein alapuló poszt-apokaliptikus szériában az emberiség a túlélésért küzd a címbéli Silóban, egy földalatti városban, amely 144 emelettel a felszín alá nyúlik. A történet során a siló lakóit követhetjük, akik abban a hitben élik az életüket, hogy a szigorú szabályok a saját védelmükre szolgálnak.

A főszereplő Rebecca Ferguson, a Dűne és Mission: Impossible - utóhatás sztárja, de feltűnik még Tim Robbins, Rashida Jones, Will Patton, Iain Glen, David Oyelowo és Common is.


A fantasztikus Róka úr (HBO Max)

Wes Anderson „Vuk”-jának a ravaszkodástól visszavonult Róka úr a főszereplője, aki élvezi a vidéki életet, a nagy házat, a kölyöknevelést, de amikor lehetőség nyílik egy utolsó nagy rablásra, a tisztes családapából előtör a régi szenvedély. A gazdák persze rossz néven veszik, hogy kifosztották őket, és rókavérre szomjaznak. Az állatok azonban összefognak Róka úrral, és együtt veszik fel a harcot az őket kifüstölni szándékozó gazdák ellen.

Anderson animált heistkomédiája gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kiváló szórakozás, ráadásul a technikai kivitelezése is bravúros – nem véletlenül választottuk be minden idők legjobb stoptrükkös filmjei közé.

 

Citadel (Prime Video)

Richard Maddenből szép csendben akciósztár lett. Ő volt Robb Stark a Trónok harcában, majd a Marvelhez igazolt, ahol Ikarist keltette életre az Örökkévalókban, de a 2018-as Testőrben is remekelt. Olyan jól hozta a terroristák ellen harcoló, poszttraumás stressz-szindrómában szenvedő „brit Jack Bauert”, hogy egy Golden Globe-díjat is kapott érte.

A Prime Video új sci-fi thrillerében ott folytatja, ahol a Testőrben abbahagyta, ezúttal James Bondhoz hasonló kémet alakít minden idők egyik legdrágább sorozatában - bár Jason Bourne talán jobb hasonlat lenne, mert az ő karaktere is elveszíti az emlékeit egy balul sikerült akciót követően. A Russo testvérek produceri felügyelete alatt készült széria 6 epizódos első évadára 300 millió dollárt fordított az Amazon, és már a premier előtt berendelték egy második évadra.  


Nagy Katalin – A kezdetek  (HBO Max)

Az HBO produkciója különleges darab a történelmi sorozatok kínálatában: groteszk humorával a szatíra felé hajlik, és szívesen él szándékos anakronizmussal, no és persze ne várjunk tőle százszázalékos történelmi hűséget.  

Kritikánk a sorozatról

Jól beint a történelemnek a legendás cárnő vulgáris, de szórakoztató előzménytörténete

A Nagy Katalin - A kezdetek nem elsősorban történelmi drámasorozat, hiszen a történelmi tényekhez nem is ragaszkodnak, hanem udvari cicaharcok és cselszövések sorozata, de annak szórakoztató.

Tovább

 

A címszereplő Elle Fanning Nagy Katalin cárnőt, Oroszország leghosszabb ideig trónon lévő uralkodóját alakítja, elődjét, III. Péter cárt Nicholas Hoult, a 2. évadban pedig Gillian Anderson is csatlakozott a társulathoz. A 3. évad szombaton debütál az HBO Maxon, és az összes epizód fel is kerül egyszerre.


Az anya (Netflix)

A Netflix pénteken debütáló produkciójában Jennifer Lopez egy bérgyilkost alakít, aki évekkel korábban örökbe adta a lányát, és most az alaszkai vadonban bujkál. Amikor megtudja, hogy a gyereket elrabolták, újra gyilkos üzemmódba kapcsol, hogy megmentse a lányát. A Niki Caro (A bálnalovas, Kőkemény Minnesota) által rendezett akcióthrillerben olyan színészek szerepelnek még mint Joseph Fiennes, Gael García Bernal és Omari Hardwick.


Játsszunk gyilkosost! (HBO Max)

Amikor egy csapat huszonéves, gazdag csemete hurrikánpartit szándékozik rendezni egy távol eső családi kastélyban, társasjátékuk váratlanul halálos kimenetelűvé válik. Fekete humorú vígjáték a hátbatámadásról, a hamis barátokról, és egy nagyon-nagyon rosszul elsült buliról.

A holland Halina Reijn első angol nyelvű rendezése 86%-on áll a Rotten Tomatoes-on, és a kritikusi konszenzus szerint „a kifogástalan szereposztású és okosan megírt film egy szokatlanul jól sikerült krimi.” A főbb szerepekben az Éhezők viadalában feltűnt Amandla Stenberg, Maria Bakalova („Borat lánya”) és az SNL humoristája, Pete Davidson látható.


Czech it Out! (SkyShowtime)

Forrás: SkyShowtime

 

A híres ínyenc, Lukáš Hejlík és kamaszkorú lánya, Klára Hejlíková egy hatalmas kulináris kalandra indulnak Csehországban, hogy felfedezzék mindazokat az ételeket, kulturális élményeket és mókát, amit az országuk kínál. Az apa-lánya duó gasztronómiai és kulturális jelentőségű helyszíneket, valamint egyedi szálláshelyeket és éttermeket látogat meg Morvaországban, Bohémiában, illetve azon is túl – miközben egyre többet tudnak meg önmagukról és egymásról. Klára illusztrált útinaplójának bejegyzései, a Czech It Out! arra invitálja a helyieket és a turistákat egyaránt, hogy egy kis ízelítőt kapjanak Csehországból.


Hackerville (SkyShowtime)

Amikor egy német nagybankot ért hackertámadás szálai Romániába vezetnek, Lisa Metz (Anna Schumacher), a BKA kiberbűnözési szakértője Frankfurtból a szülővárosába, Temesvárra utazik, hogy együttműködjön a helyi nyomozókkal. Amikor Lisa megérkezik abba az országba, ahonnan szülei gyerekkorában elmenekültek, vegyes érzelmek kavarognak benne: egyszerre találja távolról ismerősnek és vadidegennek ezt a világot. A lánynak életében először szembe kell néznie családja homályos múltjával.

 

A szabó (Netflix)

Peyami egy híres szabó, aki épp most rendezett sikeres divatbemutatót, az ünneplés azonban rövid életű, miután nagyapja halála azzal fenyeget, hogy felszínre hozza azt, amivel túlságosan szégyelli szembenézni. De nem ő az egyetlen, aki eltitkolja az igazságot: Peyami legjobb barátja, Dimitri súlyosan terrorizálja menyasszonyát, Esvetet - egészen addig, amíg a lány el nem szökik, és más személyazonosságot nem vesz fel.

A Netflix török drámasorozata kiválóan alkalmas a darálásra, aki pedig ráfügg, annak csak július 28-áig kell kibírnia, akkor érkezik ugyanis a 2. évad.