Ezt a vérfertőzést már beveszi a néző gyomra?

Úgy, hogy Rhaenyra már nem 16 éves gyerek, így már nem is téma, hogy lefeküdt a nagybátyjával, sőt, össze is házasodott vele.

A Sárkányok háza 7. részében történt egy csomó minden. Konkrétan élesen kirajzolódott a két család közti ellentét. El lett tulajdonolva a legnagyobb sárkány, közben a királyné egy tőrrel támadta rá a trón jogos örökösére, Rheanyrára, és meg is sebezte. Mindez mellékes, hisz egy beszédtéma van csak, hogy túl sötétek lettek az éjszakai jelenetek. Megoszlanak a vélemények, hisz tény, hogy munkába menet a tömegközlekedésen zötykölődve egy telefonon nézve valóban nem a legjobb élmény a Sárkányok háza esti jeleneteit nézni, de otthon, rendesen beállított tévén egész oké. Erről beszélgettünk podcastünk legújabb részében.

Az adott epizód nagy rejtélye, hogy vajon mi is volt Daemon és Rhaenyra terve Laenor Valeryonnal. Több opció is lehetséges. 

A) Az volt a terv, amit végül véghez is vittek: Laenor a saját halálát megrendezve sértetlenül elhajózott szerelmével.

B) Daemon arra kérte Quarl Correy-t, hogy ölje meg szeretőjét, a hercegnő férjét, Laenort, de a lovag átverte, és megrendezte Leanor halálát, hogy közösen elszökhessenek.

Az is kérdés, hogy kit kellett feláldozni azért, hogy Daemon és Rhyenyra összeköthessék az életüket, illetve Laenornak ne kelljen tovább az álházasságban szenvednie? Feltehetőleg ez soha nem fog kiderülni, mert a sorozat inkább a vastrón várományosára, várományosaira fókuszál.

Kiderült, hogy van valami, ami talán kicsit jót tenne a sorozatnak: ha lenne egy könnyedebb szál, néhány humoros pillanat, ami kellően fellazítja a végletekig feszített helyzeteket. De erre is találtunk magyarázatot, hogy miért nincsen ilyenre példa a sorozatban, míg a Trónok harcában azért akadt.

Egy eltérésre is fény derült, amit a sorozat alapjául szolgáló könyv másként ábrázolt, mint a sorozat. A hatodik részben meghalt Daemon felesége, Laena a könyv szerint másképp végezte. Épp a sárkányához tartott, hogy még utoljára meglovagolja, de már a lépcsőzés közben meghalt. Ehhez képest a sorozatban tulajdon sárkányával öleti meg magát, hogy megszabaduljon a kínoktól. 

Ami meg már szót sem érdemel, hogy a vérfertőzés így már senkit sem akaszt ki, hogy a fantasy sorozatban két felnőtt között történik.