Fekete komédiában láthatjuk a Netflixen Sandra Oh-t

Sandra Oh egyetemi professzort játszik, az eddig színésznőként ismert Amanda Peet írta a sorozatot, producertársai között ott találjuk a Trónok harca egykori showrunnereit.

A Megszálllottak viadalából és A Grace klinikából ismerős Sandra Oh-t legközelebb a Netflix A tanszékvezető (The Chair) című hatrészes fekete komédiában láthatjuk, amelynek írója, showrunnere és producere a leginkább színészként ismert Amanda Peet – a Jack és Jill, a Bérgyilkos a szomszédom színésznőjének ez az első írói és produceri munkája.

Sandra Oh egy tanárt, Dr. Ji-Yoon Kimet alakítja, akit frissen neveztek ki a rangos Pembroke University angol tanszéke vezetőjének. Komoly kihívással néz szembe, ugyanis ő a tanszék első női vezetője, mellette az egyetemen dolgozó kevéske színesbőrűek egyike – és ahogy lenni szokott, az egyetem idős, vaskalapos vezetői nem nagyon örülnek ennek. Mindeközben Ji-Voon egyedül neveli kislányát és gondozza beteg apját.

A faji megkülönböztetés sajnos Oh számára sem ismeretlen. A koreai származású kanadai színésznő egy 2018-as interjúban beszélt erről.

Kezdjük azzal, hogy a rasszizmus létezik. Átéltem, méghozzá elég keményen. És rendkívül szerencsés vagyok, mert temérdek lehetőségem van, mert tudok nemet mondani, de aztán mégis azt kellett tennem. Sok időt töltöttem azzal, hogy megtaláljam a megfelelő projektet.

Peet mellett a producerek névsorában két áldott-átkozott ismerősre is akadhatunk: David Benioff (egyébként Peet férje) és D.B. Weiss a Trónok harca végeztével, némi hamvába holt Star Warsos kitérő után a Netflix-szel kötöttek zsíros szerződést, és ez az első sorozatuk, amit a streamingóriás számára készítenek.

(Forrás: Indiewire)