Furcsa rekordot állított fel a Netflix Wednesday-sorozata

A „galád család” új verziója sokkal népszerűbb a nézők és a kritikusok körében, mint a '90-es évekbeli filmváltozatok, a showrunner mégis az szeretné, ha az új évadban több lenne a „klasszikus Addams Family”-pillanat.

A Netflix legújabb, nagy sikerű sorozatában, a Tim Burton rendezésében elkészült Wednesday-ben Jenna Ortega alakítja a címszereplő tinilányt, Wednesday Addamst, akit korábban mindenki Christina Riccivel kötött össze fejben, mivel ő játszotta a '90-es években ugyanezt a karaktert az Addams Family - A galád családban és a folytatásában, az Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a családban.

Forrás: Netflix

 

Vicces módon azonban most maga Ricci is szerepel az új sorozatban: ő Wednesday egyik tanára. Az MTV Newsnak adott interjújában Jenna Ortega el is árulta, milyen volt a viszonya a kolléganőjével a forgatáson: egyáltalán nem beszélgetett Christina Riccivel a karakterről, hogy biztos legyen benne, a saját alakítása önmagában is meg fogja állni a helyét:

Azt hiszem, amikor [Christina] a forgatáson volt, egyikünk sem mondta egyszer sem egymásnak, hogy »Wednesday«. (...) Úgy éreztem, hogy nem akarok abba a cipőbe belebújni, amit ő hordott 30 évvel ezelőtt. A saját érdekemben döntöttem úgy, hogy nem akarom őt leutánozni, és nem is akartam túlságosan hasonlítani rá.

A Sky Newsnak adott interjúban Ortega bővebben is kifejtette a forgatáson átélteket:

Természetesen izgalmas volt, főleg azért, mert tudtam, hogy az emberek automatikusan össze fognak bennünket hasonlítani. De azt hiszem, megnyugtatott, hogy [Christina Ricci] mennyire laza, alázatos és nagylelkű színésznő. Szerintem, nagyon jól kijöttünk egymással.

A Netflix új Addams Family-adaptációja egyébként a napokban egy új rekordot is felállított a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon: meglepő módon ez a legmagasabb pontszámot elért Addams Family-adaptáció az 1960-as évekbeli tévésorozat óta (amely a weboldal szerint 100 százalékos pozitív értékelést kapott). A „galád család” kalandjai ugyanis 1938-ban képregényként kezdődtek el, a tévés sitcom, a '70-es évekbeli Hanna-Barbera rajzfilm, a '90-es évek mozifilmjei, a Broadway-musical és a 2019-es animációs film (hogy csak néhány változatot említsünk) mind-mind ezeken a korai képsorokon alapultak.

A Netflix-sorozat főleg Wednesday magánéletére, vagyis az iskolára, a barátokra és az udvarlókra koncentrál. Jóllehet, a régi adaptációkból most is feltűnnek olyan ismerős karakterek, mint a levágott kéz, Wednesdey anyja, Morticia (Catherine Zeta-Jones) vagy Fester bácsi (Fred Armisen), Al Gough, a sorozat showrunnere sokkal több „klasszikus Addams Family”-pillanatot szeretne beemelni a folytatásba, ha a sorozatot meghosszabbítják a második évadra.

(via The Independent & Indiewire)