Harry herceg a saját sportversenyéről készít Netflix-sorozatot

A 43 milliárd forintról szóló netflixes együttműködésnek ez lesz az első gyümölcse.

Tavaly szeptemberben Harry herceg és felesége, Meghan Markle, akik legutóbb egy nagy port kavart tévéinterjúval kerültek be a hírekbe, többéves szerződést kötöttek a Netflixszel dokumentumfilm, dokusorozat, fikciós sorozat, film és családi tévéprogramok gyártásáról. Most kiderült, hogy az állítólag 112 millió fontról, azaz közel 43 milliárd forintról szóló együttműködésnek mi lesz az első gyümölcse.

2014-ben Harry herceg Invictus Games néven egy olyan sportversenyt alapított, amelyen sérült katonák és veteránok vesznek részt különféle sportágakban a kerekesszékes kosárlabdától az ülőröplabdán át a beltéri evezésig. Harry és Meghan cége, az Archewell Productions erről a versenyről készíti az első produkcióját. A Heart Of Invictus a nemzetközi csapatok felkészülését mutatja majd be, amelynek a 2022-es hágai viadal lesz a végállomása. (Eredetileg 2020-ban lett volna a torna döntője, de a világjárvány miatt a halasztás mellett döntöttek a szervezők.)

Ez a sorozat betekintést nyújt a világ közösségei számára a versenyzők megható és felemelő történeteibe a Hollandiába vezető úton keresztül,”

nyilatkozta Harry herceg a bejelentés kapcsán, hozzátéve, hogy büszke az Invictus közösségre, akik „folyamatosan inspirálják a globális gyógyulást, és bemutatják az emberben rejlő lehetőségeket és a folyamatos szolgálat erejét.”

A sorozat rendezője az Oscar-jelölt Orlando von Einsiedel lesz, producere Joanna Natasegara. A herceg nemcsak producerként szerepel a dokuszériában, a kamerák előtt is feltűnik majd.