Hatalmas szinkronbotrány alakul

A rajongók biztos nem hagyják majd szó nélkül, hogy egy hamarosan induló új streaming szolgáltató, a SkyShowtime újraszinkronizál egy csomó népszerű sorozatot, köztük például a Doktor House-t.

Ahogy arról még tavaly mi is beszámoltunk, a Sky, az NBCUniversal, a Universal Pictures, a Peacock, a Paramount+, a SHOWTIME, a Paramount Pictures és a Nickelodeon prémium és saját eredeti tartalmaival a Comcast és a ViacomCBS

új streaming szolgáltatást indít SkyShowtime néven.

Most pedig a SorozatJunkie hozta nyilvánosságra, hogy nemrégiben egy szinkronos rendezvényen Holl Nándor (akit a legtöbben a Jóbarátok Joey-jának magyar hangjaként ismerhetünk, de más műsorokat is sokszor szinkronizál) elárulta: új szinkron készült a Doktor House-hoz, és Hugh Laurie magyar hangja Szakácsi Sándor, majd Kulka János után ezúttal Fekete Ernő lesz.

Forrás: TV2


A nagy változások ráadásul nemcsak ezt a sorozatot érintik, hanem egyebek mellett az Office-t, a Városfejlesztési osztályt, a New Amsterdamot, a Bates Motelt, a Battlestar Galacticát és jó pár kevésbé ismert címet is (Patrick Melrose, Superstore – Az agyament műszak, The Magicians, Hollow Crown – Koronák harca). Ezek közül egyébként az Office és a Városfejlesztési osztály új verzióját már ismerhetjük, mivel az HBO Maxra ezek kerültek fel.

Habár a szolgáltató berkeiben van törekvés arra, hogy ahol lehet, minél többet megőrizzenek az eredeti hangok közül (mármint velük vegyék fel újra a szinkront), és több esetben is az eredeti fordítást használják, érthető okokból ez azért közel sem 100 százalékban fog tudni megvalósulni.

Mivel a magyar nézők közismerten nagyon ragaszkodnak a megszokott szinkronhangokhoz, hatalmas felháborodásra lehet számítani jövő februárban, amikor hozzánk is bejön a SkyShowtime.


(via Sorozatjunkie, mentrum.hu)