Így improvizált Meryl Streep a Ne nézz fel! egyik legjobb jelenetében

Less bele a Netflix világvége-szatírájának kulisszái mögé nem mással, mint magával a rendezővel, Adam McKayjel, aki megmutatja, milyen zseniális a három Oscar-díjas színésznő.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, Streep volt az, akinek a rögtönzésén a film elképesztően vicces stáblista utáni bónuszjelenete alapult. Most pedig a Netflix nyilvánosságra hozott egy rövid „Így készült...”-videót, amelyben a direktor segítségével megmutatják, milyen is az, amikor a sztár igazán az elemében van.

Az a jelenet, amelyben a cselekmény középpontjában álló szerencsétlen tudósok, akik egy közelgő természeti katasztrófára akarják felhívni a színésznő által alakított Trump-paródia elnök figyelmét, végre bejutnak hozzá az Ovális Irodába, egy abszurd telefonhívással zárul, amit az alkotók egy csomó felvétel közül választottak ki – és ezeket Streep egytől egyig improvizálta.


A streaming szolgáltatónak köszönhetően pedig jó párat meg is nézhetünk a fenti kisfilmben: például azt, amikor a karaktere

titkos szolgálót mond titkosszolgálat helyett,

amikor a mellimplantátumáról beszél vagy amikor arra tesz utalást, hogy valaki, akivel lefeküdt, nemi úton terjedő betegségben szenved.

„Valami olyan erődemonstrációja volt ez a rögtönzésnek, amilyet még sosem láttam azelőtt. Nem túlzok, amikor azt mondom,

20–25 különböző abszurd hívást bonyolított le”

– eleveníti fel a forgatást a videóban a rendező, akinek szintén van improvizációs gyakorlata. „Én is improvizáltam Chicagóban öt–hat évig, de hát az semmi nem volt Streep képességeihez mérve. Én olyan hat vagy hét különböző variációt tudtam volna előadni, húszat vagy huszonötöt soha az életben. És egyszer sem ismételte magát. Lélegzetelállító volt” – dicsérte színészét a rendező. De hát ezt teszik a rutin meg az évek. Na meg némi tehetség...


(via Collider)


A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.

 

A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu