Itt van Chadwick Boseman utolsó filmjének az előzetese!

A Ma Rainey: A blues nagyasszonya december 18-tól streamelhető a Netflixen. Ebben az életrajzi alkotásban szerepelt halála előtt utoljára a Fekete Párduc mindössze 43 éves korában rákbetegségben elhunyt sztárja.

A zenés dráma az egyik legelső bluesénekesnőről, Ma Rainey-ről szól, akit Viola Davis alakít. Az August Wilson színdarabján alapuló életrajzi film középpontjában az az 1927-es chicagói stúdiófelvétel áll, amelynek során az énekesnő, ambiciózus trombitása és a fehér menedzsment között egyre feszültebbé vált a hangulat, mivel a vezetőség az irányítása alá akarta vonni a blues nagyasszonyát.

Boseman az említett, Levee nevű ambiciózus trombitást játssza a műben, és sokan máris posztumusz Oscar-esélyesnek tartják. Alakításából a frissen nyilvánosságra hozott előzetes alapján már most kaphatunk egy kis ízelítőt, a Netflix ezenkívül – még az oldalukon való debütálása előtt – valamikor november folyamán néhány kiválasztott magyar moziban is elérhetővé teszi a filmet.

„Nem akarok vetélkedni Chadwick édesanyjával, de ő az én fiam is volt.

Ezenkívül egy igazi művész, a szó minden értelmében. Méghozzá ilyen fiatalon, amit hihetetlen élmény volt figyelni” – nyilatkozta a színészről Viola Davis, aki nem először játszott együtt vele, hiszen egy 2014-es életrajzi filmben, A James Brown sztoriban a címszerepet hozó Boseman édesanyját formálta meg.

Ahogy arról korábban több cikkünkben is beszámoltunk, Chadwick Boseman augusztus 28-án halt meg, vastagbélrák következtében. Betegségét az utolsó pillanatig titkolta nemcsak a világ, de kollégái előtt is, így a Ma Rainey: A blues nagyasszonya alkotói és színészei sem tudtak róla. „Ahogy most felidézem,

mindig nagyon fáradtnak tűnt. Volt körülötte egy csapat, akik mindenben segítették, és most jövök csak rá, hogy mindez azért volt, hogy képes legyen végigcsinálni a munkát,

a lehető legjobb színvonalon. És ez sikerült is neki” – mondta Davis tragikusan fiatalon elhunyt kollégájáról.


(via The Guardian)