Itt vannak az első képek a Trónok harca előzménysorozatából!

Az HBO berkeiben jutott szenzáció a mellé a bejelentés mellé is, hogy jövőre testvércégük, a Warner stúdió blockbusterei azonnal debütálnak az HBO Maxon is. Íme tehát a várva várt House of the Dragon első látványtervei!

Ahogy arról bő egy évvel ezelőtt már írtunk, a széria a Trónok harca szerzője, George R.R. Martin Fire & Blood (Tűz és vér) című, 300 évvel a Trónok harca történései előtt játszódó, a Targaryen házról mesélő könyvei alapján készül. Az HBO tíz epizódot rendelt az alkotóktól, azaz Ryan Condal (Kolónia) és George R.R. Martin ötletgazdáktól, illetve a Trónok harca több ikonikus részét is rendező Miguel Sapochnik showrunnertől.

Jason Kilar, a WarnerMedia vezérigazgatója a napokban bejelentette, hogy a forgatást néhány hónapon belül elkezdik, méghozzá abban az angliai Leavesden stúdióban, a London környéki Watfordban, ahol jelenleg Matt Reeves rendező vezetésével és Robert Pattinson főszereplésével a The Batmant forgatja a Warner.

A szereposztásról annyit lehet tudni, hogy Paddy Considine (Szerelmem nyara, A Bourne-ultimátum, Most jó, Birmingham bandája, A kívülálló, A harmadik nap) fogja játszani azt a Viserys Targaryent, akit a westerosi nagyurak az öreg király, Jaehaerys Targaryen utódának választanak. Viserys (aki nem azonos a Trónok harcában látott karakterrel, hiszen az már a harmadik ezen a néven) megpróbálja mindenben folytatni nagyapja örökségét, de ettől még nem lesz feltétlenül jó király.

Az HBO pedig most nyilvánosságra hozott a House of the Dragonból három sárkányos festményt, ami a széria látványtervéül szolgál majd. Az alkotások leleplezése közel egy időben történt azzal a szenzációszámba menő bejelentéssel, miszerint a Dűnétől a Mátrix 4-ig minden, 2021-ben mozikba kerülő Warner film a premiertől számított egy hónapon át elérhető lesz az HBO Max kínálatában is.


(via IndieWire)