Jelenleg Ser Criston a leggyűlöltebb Sárkányok háza-szereplő

A rajongók teljesen kiakadtak azon, hogy a Királyi Testőrség parancsnoka hazudott arról, mit csinált a merénylet alatt, majd öngyilkos küldetést adott a legjobb emberének.

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

A Sárkányok háza nemrég elstartolt 2. évada is bőven tartogat meglepetéseket: a nyitóepizódban nemcsak egy brutális gyilkosságot, de egy meglepő szexjelenetet is láthattunk.

Meglepő szexjelenettel indított a Sárkányok háza 2. évada

A hétvégén elstartolt a Sárkányok háza új évada, és máris több beszédtémát adott a rajongóknak.

Tovább

 

Daemon herceg ugyebár felbérelt egy korrupt porkolábot és egy sunyi képű patkányfogót, hogy jussanak be Királyvár erődjébe, és öljék meg minden baj forrását, a félszemű Aemond Targaryent. Csakhogy a páros odabent rögtönözni kényszerült, és végül a kis Jaehaerys herceget gyilkolták meg brutálisan, miközben az anyja, Helaena rémülten elmenekült... Egyenesen Alicent hálószobájába, ahol a király anyja épp a Királyi Testőrség parancsnokával, Ser Criston Cole-lal gyűrte a lepedőt!

A 2. részben azonban Ser Criston azt hazudta II. Aegon királynak, hogy ő „aludt” a merénylet alatt,

amiből nyilván annyi igaz volt, hogy a hátán feküdt egy ágyban, de ugye nem takaró volt rajta...

Forrás: Warner Bros Discovery Hungary

 

Ser Criston ráadásul pont az egyik leghűségesebb emberét, Ser Arrykot vádolta meg azzal, hogy beszennyezte a fehér köpenyt, a Királyi Testőrség jelképét, és bűntudatot ébresztett benne, hogy csak úgy szerezheti vissza a becsületét, ha elmegy Sárkánykőre, és megöli a trónkövetelőt, Rhaenyra királynőt. A király természetesen el volt ragadtatva ettől a „mesteri” támadási tervtől, és fel is használta az alkalmat arra, hogy megfossza a Segítő tisztségtől tulajdon nagyapját, Otto Hightowert, aki szerinte teszetosza, és eljárt már felette az idő. A Király Segítője természetesen Ser Criston lett, ami a dühös rajongóknak csak olaj volt a tűzre – mostanra teljesen elárasztották a közösségi médiát a látványos kiakadások.

Itt egy másik felpaprikázott rajongó reakciója:

Én, a nyaktiló mellett, miután levágták Ser Criston Cole fejét, amiért súlyosan vétett a királyi kötelességei ellen, midőn döglött halként feküdt Alicent alatt, miközben a trónörököst meggyilkolták a bölcsőjében.
Forrás: Warner Bros Discovery Hungary

 

No persze Ser Criston terve annyira nem volt dőreség, hiszen Ser Arryk pont úgy néz ki, mint az ikertestvére, Ser Erryk, aki történetesen pont Rhaenyra királynő Királyi Testőrségében szolgál Sárkánykőn. A testvérek látványosan össze is csaptak, csak sajnos

pont ugyanúgy nem lehetett látni semmit a küzdelmükből, mint amikor a Trónok harca éjszakai jeleneteit vaksötétben vette fel az HBO stábja, így megint kaszára-kapára kaptak a dühös nézők.

Nem csoda, hogy elárasztották a netet a testvérpár halálával végződő, szemmel követhetetlen párbajt kifigurázó mémek.

 

(via Uproxx)