Jennifer Lawrence-nek a fogába került legújabb filmje

A színésznő és Ne nézz fel!-beli partnere, Leonardo DiCaprio a fergetegesnek ígérkező szatíra díszbemutatóján sztorizgattak a közös munka során átélt kalandos élményeikről. Nem semmi forgatás lehetett!

Ahogy arról korábban többször is írtunk, az Adam McKay (Taplógáz, Pancser police, A nagy dobás, Alelnök) rendezésében, egy rakás sztár szereplésével érkező alkotás arról szól, hogy két csillagász (DiCaprio és Lawrence) rádöbben, hogy egy üstökös épp a Föld felé tart, és minden bizonnyal el fog pusztítani minden életet a bolygón. Mikor azonban egy médiaturné keretében megpróbálják figyelmeztetni az emberiséget a közelgő katasztrófára, egyszerűen senki sem veszi komolyan őket.


A fergetegesnek ígérkező szatírát december 24-én mutatja be a Netflix, de az ünnepélyes díszbemutatót már megtartották a New York-i Lincoln Centerben, ahol az alkotók és a sztárok mesélgettek is egy kicsit a forgatás körülményeiről és a film üzenetéről. Az elhivatott környezetvédő, Leonardo DiCaprio természetesen a klímaváltozásról beszélt, Adam McKay forgatókönyvíró-rendező pedig a Covidot említette meg.

A politikusoknak és egyéb vezetőknek a filmben ábrázolt nemtörődömsége ugyanis összecseng azzal, ahogy a kormányzat és a média eleinte a világjárványra reagált.

„Ez totál véletlen volt. Még a Covid előtt írtam a forgatókönyvet,

ugyanakkor semmi meglepő nincs benne. Láthatjuk, hogy merre tart az ország, és bizonyos fokig már minden át van politizálva. Többféleképpen is elveszítettük azt a közösségi szellemet, ami régen még megvolt” – nyilatkozta az alkotó.

Forrás: Taylor Hill / FilmMagic / Getty Images


Jennifer Lawrence pedig szerencsére oldotta egy kicsit a hangulatot azzal, hogy elárulta:

szó szerint otthagyta a fogát a forgatáson.

„Még eléggé az elején tartottunk a munkának, amikor kiesett az egyik fogam. És nem is tudtam elmenni a fogorvoshoz egészen a forgatás végéig,

szóval az idő legnagyobb részében fogatlanul játszottam”

– mondta az éppen első gyermekét váró Lawrence, aki azért azt is hozzátette, hogy szerencsére csak egy koronáról, pontosabban egy fogászati kerámiahéjról (ún. veneerről) volt szó, szóval a Ne nézz fel!-ben hálistennek azért nem foghíjasan lesz látható.


(via Variety)

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.