Jön az Az előzménysorozata

Az HBO Max szériájában megismerhetjük majd Pennywise ifjúkorát.

A Variety értesülései szerint „Welcome to Derry” címmel már zajlik a 2017-es Az előzménysorozatának előkészítése. A történet az 1960-as években indul, és állítólag a Pennywise nevű gyilkos bohóc eredettörténetét is bemutatja.

A spin-off széria ötlete az Azt, illetve a 2019-es folytatást rendezőként jegyző Andy Muschietti és Jason Fuchs (Pán, Wonder Woman) fejéből pattant ki, utóbbi az executive produceri poszt mellett a forgatókönyv szerzője is, és ha zöld lámpát kap a produkció, akkor ő rendezi majd az első részt is.

Nem ez lenne az első eset, hogy az HBO Max egy már létező franchise-hoz rendel be előzmény- vagy spinoff-szériát. Ilyen volt a Suicide Squadra épülő Peacemaker – Békeharcos, és ilyen lesz a The Penguin is, amelyben Colin Farrell játszhatja el újra az új Batman-filmben alakított karakterét. Készül továbbá egy Dűne-sorozat is (Dune: The Sisterhood), amely a Bene Gesseritre koncentrál.

Üzleti szempontból egyébként logikus lépés újabb bőrt lenyúzni az Azról, a Stephen King kultikus regényéből készült film és a folytatása ugyanis több mint 1.1 milliárd dollár bevételt hozott a Warnernek a mozipénztáraknál.

Via: Variety