Jön Robert Downey Jr. sci-fi sorozata a Netflixre, itt a trailer is hozzá

A Sweet Tooth: Az agancsos fiú egy kataklizma utáni világban mutatja be egy félig szarvas, félig ember srác viszontagságos életét.

Június 4-én érkezik a Netflixre a népszerű streaming platform legújabb nagy dobása, a Sweet Tooth: Az agancsos fiú, ami egy posztapokaliptikus tündérmese egy magányosan vándorló, szarvastestű fiúról. A sorozat érdekessége, hogy egy közkedvelt DC-képregény alapján készült, a producerei pedig Robert Downey Jr., valamint a felesége, Susan Downey voltak. Íme az előzetes:

A 2009 és 2013 között futó Sweet Tooth című DC-képregény annak idején elég nagyot szólt: vagy imádták, vagy gyűlölték a kritikusok és az olvasók. A Jeff Lemire által írt és rajzolt, bizarr történet lényegében a Mad Max és a Bambi keveréke, amiben egy olyan kataklizma utáni Földet ismerhetünk meg, ahol egy vírus kipusztította az emberiség 90 százalékát, és a maradéknak is hamarosan harangoznak, ha nem találják meg a járvány ellenszerét. A vírus egyedül az újonnan megjelent, igencsak furcsa, félig ember, félig állat élőlényekre nem veszélyes, az ő szervezetük ugyanis már immunis a fertőzésre – csakhogy azt pont nem igazán tudni még, hogy a hibridek a vírus okozói voltak-e, vagy ez a kórra adott radikális immunválasz az emberi evolúciótól.

Forrás: Netflix

 

Főhősünk, a naiv és barátságos Gus, aki egy szarvasfejű kisfiú (a sorozatban Christian Convery alakítja). Különlegessége miatt a nem egészen százas apja korábban a széltől is óvta, ám amikor Gus elhagyja a biztonságos menedéket, hogy megkeresse a többi, hozzá hasonló mutánst, a kinti, kegyetlen világot egyáltalán nem olyannak ismeri meg, mint ahogyan otthon hallott róla. Érdekesség, hogy a Netflix-sorozat főszereplői között ott van Nonso Anozie is, aki a Trónok harcában a nagydarab harcost, Xaro Xhoan Daxost alakította – és az eddig kiadott promóciós képek, valamint az új előzetes alapján szinte biztos, hogy ebben a sorozatban is a nagydarab harcos szerepét osztották rá. (via The Wrap & Netflix Magyarország)