Jövő héten indul Kate Winslet krimisorozata az HBO GO-n

Továbbá kezdődik a Trónok harca-maraton. Az HBO GO jövő heti kínálatából ajánlunk.

Vasárnap, április 18-án felkerül az HBO GO-ra a norvég Isten hozott Senkiföldjén című sorozat mind a nyolc része. A hideg észak eme eldugott szegletében mindenki ismer mindenkit. Ám Utmarkban kiszámíthatatlanok és zordak az elemek, és az idegenek nem mindig boldogulnak errefelé. Egy napon ideérkezik egy optimista tanárnő, aki itt szeretne új életet kezdeni. De hamarosan rá kell döbbennie, hogy ebben a városban az egyetlen, aki megközelítőleg úgy viselkedik, mint egy érett felnőtt, az egy tizenkétéves kislány.

A sorozat a furcsa utmarki figurák küzdelmein keresztül mutatja be, hogy hogyan találhatjuk meg a helyünket a világban, legyen szó akár arról, hogy egy szakítás után hogyan próbáljuk összeszedni magunkat, vagy arról, hogy hogyan váljunk felnőtté, esetleg arról, hogy hogyan lépjünk túl egy szerettünk elveszítésén, vagy netán arról, hogy hogyan szabadítsuk meg a testünket halott férjünk lelkétől egy ördögűző szeánsz segítségével. A sorozat arról szól, hogy hogyan tanuljuk meg elfogadni az élet nem várt kihívásait, és persze mindarról, ami igazán emberivé tesz bennünket: a szeretetről, a halálról és a transzvesztitizmusról.

 

Április 19-én, hétfőn kezdődik Gavin O'Connor (A könyvelő, Warrior, A visszaút) rendezésében, Kate Winslet és Guy Pierce főszereplésével az Easttowni rejtélyek. A sorozat Pennysylvania állam egyik kisvárosában játszódik, ahol egy helyi nyomozó, Mare Sheehan (Kate Winslet) próbál egy gyilkosság végére járni, miközben magánéleti konfliktusainak köszönhetően a saját élete is éppen darabokra hullik szét. Az Emmy-, Grammy- és Oscar-díjas Kate Winslet főszereplésével készült, egyedi atmoszférájú sorozat bepillantást enged egy kicsi és zárt közösség sötét oldalába, egyúttal arra a kérdésre keresi a választ, hogy a családi és a múltbeli tragédiáink mennyire befolyásolhatják a jelenünke. A hétrészes minisorozatot heti adagokban nézhetjük.

 

Szintén hétfőn érkezik a The Nevers, Joss Whedon viktoriánus szuperhőssorozatának második része. Viktória királynő uralkodásának utolsó éveiben Londonban egyre-másra bukkannak fel az „Érintettek”: főleg nők, akik hirtelen addig nem látott furcsa képességekről számolnak be. Ezek között vannak bájosak, de nyugtalanítóak is. Egyikük Amalia True (Laura Donnelly), a titokzatos, gyors öklű özvegy, társnője pedig Penance Adair (Ann Skelly), a zseniális fiatal feltaláló. Ők ketten állnak a gyarapodó csoport élére és vágnak bele a nagy feladatba, hogy helyet teremtsenek maguknak a merev viktoriánus társadalomban, ám ehhez meg kell küzdeniük számos, ha nem az összes olyan erővel, amely nem nézi jó szemmel a különleges képességű emberek puszta létezését sem.

 

A nap filmbemutatója A fekete medve. Az Adirondack-hegység egyik tóparti házában él Gabe és Blair (Christopher Abbott és Sarah Gadon) távol a világtól. Házukba egy különleges vendég érkezik, Allison (Aubrey Plaza), aki kissé elveszettnek érzi magát és inspirációt keres filmjéhez. A trió hamar a vágy, a manipuláció és a féltékenység ördögi körébe kerül, ám nem sejtik, hogy mindez egy előre kiszámított és megrendezett játék, amely a kreatív válságot átélő filmrendező lány törekvéseiből fakad, és fokozatosan elhomályosítja a műalkotás és a saját életük közötti határokat, komolyan veszélybe sodorva mindhármuk életét.

 

Az HBO3-on pedig 14 órától indul a Trónok harca mara-trón, a sorozat első évadjával, és így tovább a héten, minden nap a következő évaddal.

Árilis 22-én, csütörtökön újdonságként a Csereélet című német film debütál. A két 18 éves fiú, Danny és Ludwig teljesen más világból származik: Ludwig gazdag életet él, míg a zenebolond Dannynek meg kell gondolnia, mire költi kevéske pénzét. De mikor először találkoznak egy szabadidőparkban, rájönnek, hogy van bennük valami közös: a megjelenésük. Annyira egyformán néznek ki, hogy össze lehet őket keverni. Elhatározzák, hogy ezt kihasználva elmerülnek egy másik, idegen életben: Ludwig élvezi Danny kedves családjának társaságát, Danny pedig igyekszik elsajátítani a dalversenyen való kiálláshoz szükséges képességeket a vagyonos családban. De hamarosan felmerülnek az első problémák, főleg Danny kíváncsi mostohanővérének, Lillynek köszönhetően, és a helyzet kezd kicsúszni az irányításuk alól, hogy a kalamajka a dalversenyen érje el tetőfokát.

 

Pénteken, április 23-án a Szem előtt című horrort nézhetjük. A film izgalmas, kortárs környezetbe helyezve csavar egyet az 1960-ban készült Peeping Tom (Kamerales) című klasszikus horrorfilmen, amelyben a főszereplő mások életét filmezi. Henry, a visszahúzódó számítógépes hacker napjait és éjszakáit azzal tölti, hogy a szomszédságában lakó gyönyörű nők után kémkedik. Ám egy nap rájön, hogy az egyik nő, akit követ, gyilkossági sorozatba keveredett, és ez valódi fenyegetést jelent. Akárcsak a Hitchcock rendezte Hátsó ablak, ez a film is az agyunkba ég: egyszerre figyelmeztető mese és képernyőre vitt rémálom, de egy biztos: aki ezt megnézi, soha többé nem hagyja fedetlenül számítógépe kameráját.

Szintén pénteki bemutató Jessica Chastain thrillere, az Ava.  A gyönyörű Ava (Jessica Chastain) morális dilemma előtt álló hidegvérű bérgyilkos, aki egy titkos szervezetnek dolgozik magas rangú célpontok likvidálására specializálódott titkos ügynökként, és a világ különböző pontjaira utazik, hogy ott hajtsa végre megbízásait. Személyes konfliktusainak megoldásában támogatja őt Duke (John Malkovich) is, akire egyfajta apafiguraként tekint. Ava karrierje rossz irányba fordul, amikor egy munka csúnyán félresiklik, mert téves információkat adtak át neki. Ava-nak azt mondják, hogy vonuljon vissza, amíg a botrány el nem ül, de a szervezet vezetője, Simon (Colin Farrell) titokban mégis elrendeli a kivégzését, hogy ne maradjon semmi nyom, ami visszavezetne a céghez. Ava arra kényszerül, hogy ezúttal a saját túléléséért küzdjön minden lehetséges eszközzel.

 

Brie Larson, Michael B. Jordan és Jamie Foxx a főszereplői a szombattól elérhető A kegyelem ára című kriminek. A nagy formátumú, gondolatébresztő igaz történet, melynek főhőse Bryan Stevenson, a Harvardon frissen diplomázott ügyvéd (Michael B. Jordan), aki fényes és jövedelmező karrierlehetőségei helyett Alabamába megy, hogy a tévesen elítéltek igazát képviselje. Munkája az egyenlő igazságszolgáltatásért folytatott, történelmi léptékű harccá terebélyesedik, amelyben segíti őt Eva Ansley (Brie Larson) helyi ügyvéd. A páros egyik első és legnagyobb port kavart esete Walter McMillian (Jamie Foxx) ügye lesz, akit 1987-ben halálra ítéltek egy 18 éves lány meggyilkolása miatt. Az ítélet annak ellenére született meg, hogy az ártatlansága mellett szóló bizonyítékok túlsúlyban voltak, és az egyetlen tanúvallomás egy olyan bűnözőtől származott, akinek érdekében állt hamisan tanúzni.

 

A Meztelen állatok öt főszereplője Katja, Sascha, Benni, Laila és Schöller, valahol elveszve egy német tartományban. Mivel kevés támogatást kapnak, egy saját kis világot alakítanak ki, amelyben a saját szabályaik szerint élnek. Egyszerre keresik egymás társaságát és menekülnek egymástól, csókolóznak és verekednek. Életükben összefonódik az erőszak, a szeretet és a magány; az intimitás és a fájdalom kéz a kézben járnak. De mire kijárják a középiskolát, útjaik elválnak majd. Keserédes mese a felnőtté válásról, az élet első kihívásairól: amikor úgy érezzük, hogy képesek lennénk meghódítani az egész világot, amikor szemrebbenés nélkül álljuk az ütéseket, mert tudjuk, hogy mindig van valaki, aki elkap. És annak a fájdalmáról, amikor búcsút kell intenünk mindennek anélkül, hogy tudnánk, mi jön utána.

 

Vasárnaptól nézhető  Stephen Merchant, Ricky Gervais egykori alkotótársának rendezése, a Családi bunyó. A pofonokkal teli, mégis szívmelengető vígjáték  egy profi WWE-pankrátor, a WWE Superstar Paige elképesztő igaz történetén alapszik. Az összetartó birkózó családba született Paige (Florence Pugh) és testvére, Zak a fellegekben járnak, amikor soha vissza nem térő lehetőséget kapnak arra, hogy megmérettessenek a WWE-ben, egy pankrációs show-kat szervező cég műsorában. Ám csak Paige-nek sikerül bejutnia az edzésprogramba, és ehhez el kell hagynia családját, hogy egyedül harcolja ki magának a helyet ebben az új, farkastörvényeken alapuló világban. Paige arra kényszerül, hogy mélyre ásson, küzdjön a családjáért, és végső soron bebizonyítsa a világ számára, hogy pont az teheti őt igazi sztárrá, amiben különbözik másoktól. Pugh mellett a további szerepekben Vince Vaughnt, Nick Frostot, Lena Headey-t és Dwayne Johnsont láthatjuk, aki saját magát alakítja. A filmről itt írtunk.

 

Az HBO megosztotta márciusi toplistáját is:

 

Sorozatok:

10. X generáció

9. Bezzegszülők

8. Trónok harca

7. A légikísérő

6. A boszorkányok elveszett könyve

5. Legacies - A sötétség öröksége

4. Mancs őrjárat

3. Az ifjú Sheldon

2. Superman és Lois

1. Agymenők

 

Filmek

10. Az ördög Pradát visel

9. A hét mesterlövész

8. Mennyei királyság

7. A Gyűrűk Ura: A király visszatér

6. A Gyűrűk Ura: A két torony

5. A hobbit: Smaug pusztasága

4. A hobbit: Az öt sereg csatája

3. A hobbit: Egy váratlan utazás

2. A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége

1. Zack Snyder: Az Igazság Ligája

 

(Forrás: HBO)