Keanu Reeves örökölte meg DiCaprio krimisorozatát

2010 óta napirenden van már Az ​Ördög a Fehér Városban című sorozatgyilkosos regény adaptációja, most végre Hulu-széria lehet belőle.

Most már hivatalos: Hulu-sorozat készül Az Ördög a Fehér Városban című regényből, az egyik főszereplő ráadásul nem kisebb sztár lesz, mint Keanu Reeves. De a széria vezető producerei sem akárkik: Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio fogja egyengetni Reeves útját.

Forrás: Jeff Kravitz/FilmMagic/Jeff J Mitchell/Getty Images

 

A sorozat Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című, nagy sikerű bestsellerén alapul. A 2002-es könyv a látnoki építész, Daniel H. Burnham igaz történetét meséli el, aki annak idején versenyt futott az idővel, hogy az 1893-as chicagói világkiállításra megálmodott épületeivel beírhassa a nevét a történelemkönyvekbe. Ez végül sikerült, bár az építész felhőtlen örömét erősen beárnyékolta, hogy az Amerikai Egyesült Államok legelső sorozatgyilkosa, Dr. H. H. Holmes szintén a világkiállítás rivaldafényét használta fel arra, hogy rémséges tetteivel örökre nyomot hagyjon maga után a modern kori kriminalisztikában. Keanu Reeves a sorozatverzióban Burnham szerepét kapta meg, a Holmest alakító sztár neve viszont egyelőre még nem ismert.

Forrás: Moly.hu / Amazon.com

 

Egészen hihetetlen, de Keanu Reeves és Leonardo DiCaprio korábban még sosem dolgoztak együtt! De még csak a hollywoodi vörös szőnyeges eseményeken vagy az Oscar-gála utáni bulikon sem álltak össze egy közös fotó erejéig. A produkció másik érdekessége pedig az, hogy Az Ördög a Fehér Városban című regény a filmes jogait DiCaprio már 2010-ben megszerezte, és azt tervezgette, hogy saját magának adja majd a főszerepet. Martin Scorsese 2015 óta érdeklődik élénken a projekt iránt, Tom Cruise viszont már a könyv 2002-es megjelenése után filmet akart belőle forgatni a Paramount stúdiónak, csak kifutott az időből, és az opció 2004-ben lejárt. Azt egyelőre nem tudni, Reevesék verziója mikorra készül ez, csak annyi biztos, hogy a Mátrix-filmek sztárja már idén január óta egyeztetett a Huluval a főszerep elvállalásáról. (via Variety)

 

Elindult a 2022-es Sziget fesztivál. Ne maradj le semmiről, kövesd a programajánlónkat és iratkozz fel a YouTube csatornánkra!