Kiakasztotta a rajongókat a Sárkányok háza legutóbbi része

Az ötödik, az Egyesült Államokban vasárnap, nálunk hétfőn adásba került epizód véres fináléja sokakat a Trónok harca hírhedt Vörös Nászára emlékeztetett. SPOILERHEGYEK!

A szóban forgó, Megvilágítjuk az utat című rész kulcsfontosságú a sorozat történetében, hiszen ezzel az epizóddal vettünk búcsút a fiatal Rhaenyrát, illetve fiatal Allicentet alakító Milly Alcocktól és Emily Carey-től, hogy a hatodik felvonásban átadják a stafétát a karakterek idősebb, felnőtt verzióját megformáló Emma D’Arcynak és Olivia Cooke-nak. Ezenkívül nagyon úgy tűnik, hogy a Viseryst alakító Paddy Considine sem lesz már sokáig köztünk.


Mégsem ezek a legdrámaibb pillanatok a legutóbbi epizóddal kapcsolatban, hanem a nagy fináléban sorra kerülő lagzi, Rhaenyra és Laenor Velaryon házasságkötése, amelynek során a nagy mulatozás közepette kitört az állat a hercegnő testőréből, Ser Cristonból, és mészárlást rendezett a tánctér közepén – konkrétan féltékenységtől és önérzettől fűtve brutálisan agyonverte Laenor meleg szeretőjét, aki nem mellesleg a Joffrey névre hallgat(ott).


Nem túl meglepő módon a lakodalomban lezajló véres események sok rajongót a Trónok harca harmadik évadának 9. epizódjára emlékeztettek: ez volt a Castamere-i esők című rész, a hírhedt Vörös Nász-féle vérengzést felvonultató felvonás, amelyben Robb Stark elveszítette az életét, ezenkívül a szerelmét, meg nem született gyermekét, az anyját és a legtöbb katonáját. Mivel a produkció már az adásba kerülés előtt pár nappal nyilvánosságra hozta a fotókat, többen már előre attól tartottak, hogy valamiképpen meg fog ismétlődni a Vörös Nász.


A felzaklatott rajongók pedig azonnal elárasztották a Twittert, ahol sorra jelentek meg egyrészt olyan tartalmú bejegyzések, amelynek szerzői rettegtek attól, hogy a Megvilágítjuk az utat lesz a Vörös Nász 2.0, másrészt azok a tweetek, amelyek már az epizód megtekintése után nyugtázták, hogy megtörtént, amitől féltek. Mindez azonban sehol nincs az anno a Castamere-i esőkre adott nézői reakcióktól, nézzétek újra a videóra rögzített nézői kiakadásokat ti is:


A Sárkányok háza legutóbbi részét az alábbi podcastunkban beszéltük át. 

(via Uproxx)