Kutyával és robottal cukiskodik Tom Hanks

A színész új filmjéből már csak egy kisgyerek hiányzik. Itt az első kép a Finch-ből.

Előzetes még nincs, de egy fotót már kaptunk Tom Hanks várva várt új filmjéből. Az Apple TV-re érkező Finch, ami eredetileg még BIOS néven futott, műfaja szerint sci-fi, főszerepben egy emberrel, egy robottal és egy kutyával.

A sztori szerint egy globális katasztrófa után csak néhány ember maradt élve a Földön, köztük a Hanks által alakított robotmérnök, aki az elmúlt 10 évet egy földalatti bunkerben töltötte. Egyetlen társa a kutyája, Goodyear. Attól tart, hogy nem fog senki gondoskodni az ebről, miután ő már nem lesz, ezért épít egy robotot, aki elnevezi magát Jeffnek. A trió közösen indul el felfedezni a szinte teljesen kihalt vadnyugatot. Finch meg akarja mutatni Jeffnek az élet örömeit és csodáit, de közben minden sarokban veszélyek leselkednek rájuk.

A filmet Miguel Sapochnik (Trónok harca) rendezte két újonc forgatókönyvíró (Craig Luck és Ivor Powell) történetéből.

Az Apple TV-nek egyébként elég erős éve van: a Finch mellett ők szerezték meg a Sundance Filmfesztiválon minden fontos díjat besöprő CODA-t, és náluk lesz látható Joel Coen Macbeth-adaptációja is (The Tragedy of Macbeth). Jövőre pedig jön az új Scorsese-film (Killers of the Flower Moon), a Will Smith-féle Emancipation, a Mahershala Ali-féle Swan Song és Julianne Moore thrillere, a Sharper.

A Finch november 5-én debütál az Apple TV-n. Nálunk, ha minden igaz, moziba is kerülhet, mert van hazai forgalmazója.

via: Collider